Порошенко визначив, кого з українських студентів мобілізують в Збройні сили

Порошенко визначив, кого з українських студентів мобілізують в Збройні сили
Президент підписав закон про зміни до законодавства щодо соціальних гарантій студентам та аспірантам, яких призивають на військову службу.

Як повідомляє прес-служба глави держави, документом визначено, що студенти та аспіранти денної форми навчання не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, - пише сайт "5 каналу".

Згідно з законом № 1575-VII "Про внесення змін до законів України "Про освіту" та "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", за студентами, курсантами, слухачами, стажистами, клінічними ординаторами, аспірантами, докторантами та педагогічними, науково-педагогічними працівниками на період проходження ними військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період зберігаються місця навчання (у тому числі за рахунок коштів державного бюджету для осіб, які навчалися за рахунок цих коштів) у навчальних закладах.

Також за громадянами, які перервали навчання чи роботу у навчальних закладах у зв’язку із призовом, зберігатимуться додаткові види соціального і матеріального забезпечення, місце роботи, посада і попередній середній заробіток, зменшуватиметься розмір плати за навчання.

Крім того, вони отримають право на відстрочку для складання екзаменаційної сесії та державної атестації у навчальних закладах на вказаний період.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоча, якщо вони вмруть, то на навчання не повернуться.
Відповісти
Та що за беліберда?Тож написано, що студенти і аспіранти денної форми не підлягають призову на військову службу, а далі що за ними зберігаються місця на період мобілізації. То, блін підлягають, чи не підлягають?!
Відповісти
Останні новини
Порошенко визначив, кого з українських студентів мобілізують в Збройні сили
23 липень, 2014, 08:15