На Волині неповнолітніх залучають до браконьєрства

На Волині неповнолітніх залучають до браконьєрства
На Волині інспектори систематично виявляють грубі порушення правил рибальства навіть на одних і тих же водоймах. Це виявив рибоохоронний рейд на Ратнівщині.

Так 9-10 липня 2014 року провели рибоохоронний рейд на чолі з головним державним інспектором Ратнівської рибоохоронної дільниці Мазуриком Г.О. спільно з громадськими інспекторами рибоохорони та активною громадськістю, повідомляють у прес-службі Волинської рибоохорони.

На озерах Самари-Оріхівської та Турської сільських рад Ратнівського району виявлено 6 порушень природоохоронного законодавства, з яких 2 – грубі порушення правил рибальства.

Зокрема, 10 липня на озері Турське, поблизу селища Заболоття, житель цього селища Олексій Б. (1978 р.н.), втягнувши в протиправні дії неповнолітнього племінника Іллю Б. (1997 р.н., випускник ЗОШ), незаконно зловив сіткою з дерев’яного човна 10 карасів сріблястих, 8 окунів, 1 сазана, чим наніс збиток державі на суму 2030 грн.

До речі, вказаний водний об’єкт відноситься до території природно-заповідного фонду – гідрологічного заказника місцевого значення «Турський». 16-17 липня в ході повторного проведення рибоохоронного рейду держрибінспектором Мазуриком Г.О. спільно з прикордонниками відділення прикордонного контролю «Тур» на водоймах тієї ж Турської сільради знову затримано жителів селища Заболоття – Андрія Г. (1995 р.н.) на озері Турське і Дмитра Г. на озері Довге), у яких вилучено по одній риболовецькій сітці. При цьому Андрій Г. зловив сіткою 10 пліток, чим наніс збиток на суму 1500 грн.

Грубі порушення правил рибальства будуть розглядатися Ратнівським районним судом. Нагадуємо, що в управлінні рибоохорони функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія» (0332) 24-35-77, 067-360-78-40.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині неповнолітніх залучають до браконьєрства
23 липень, 2014, 12:01