За нелегальні бронежилети волонтерів можуть посадити на 10 років

За нелегальні бронежилети волонтерів можуть посадити на 10 років
Волонтери, які перевозили амуніцію для української Нацгвардії через польський кордон, можуть сісти за грати на 10 років.

Польські бронежилети для Нацгвардії будуть знищені, а волонтери, що їх купили, можуть отримати до 10 років ув’язнення, - повідомляє "Українська правда".

Нагадаємо, що волонтери організували поставку великої партії бронежилетів найвищих стандартів – 4 категорії (НАТО). Однак польська прикордонна та митна служба затримали цю гуманітарну допомогу, що складалася з 42 куленепробивних жилетів.

Причина – відсутність ліцензії на постачання такого обладнання.

За інформацією від польських журналістів, у вівторок, 22 липня, заступник прокурора міста Замость, що веде справу, перевів Романа Кушніра, Андрія Хавунка та ще більше десятка волонтерів Фундації зі статусу свідків у статус обвинувачуваних.

Наразі затриманому водію та причетним волонтерам загрожує до 10 років ув’язнення за порушення митного законодавства, а саме обладнання буде знищене.

"Для вирішення проблеми та звільнення Романа і Андрія потрібно підтвердження призначення цих бронежилетів від українського уряду. Наразі ми очікуємо листа від уряду України про те, що вказана партія бронежилетів є благодійною допомогою, не підлягає реалізації, і буде безкоштовно передана підрозділам ЗС України", - повідомили у Фонді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.