Депутата підозрюють у розкраданні 6 мільйонів гривень

Депутата підозрюють у розкраданні 6 мільйонів гривень
Учора, 24 квітня, прокурор Волині порушив кримінальну справу стосовно депутата Волинської обласної ради, якому інкримінують розкрадання шести мільйонів гривень.

Про це 25 квітня під час прес-конференції повідомив прокурор обласні Андрій Парака.

Імені депутата він не назвав.

«Діє державна програма по створенню додаткових робочих місць. По цій програмі були виділені кошти для того, аби за ці кошти було закуплено техніку, машини і створені робочі місця. Отримавши кошти по безготівковому рахунку, цей депутат спільно з іншими співучасниками кошти перевів на рахунок іншого підприємства і оготівкував і таким чином привласнив разом з спільниками», – зазначив прокурор.

Як уточнили у прес-службі прокуратури, у липні 2010 року підозрюваний ініціював створення підприємства, яке й очолив, а також перереєстрував інше належне йому приватне підприємство, змінивши назву.

Як власник цих приватних підприємств він підготував і надав конкурсній комісії з оцінки бізнес-планів Волинської облдержадміністрації свої бізнес-наміри зі створення нових робочих місць на Волині і був визначений переможцем.

Відповідним розпорядженням Волинської облдержадміністрації в 2010 році було затверджено Програму створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення Волинської області як вугледобувної.

Належне депутату товариство впродовж серпня-жовтня 2010 року було зобов’язане створити 145 нових робочих місць для працевлаштування незайнятого населення волинського краю.

На банківські рахунки товариства було перераховано 18 мільйонів гривень, які, відповідно з бізнес-планом, директор мав використати на придбання сучасних засобів заготівлі та спеціалізованих вітчизняних транспортних засобів для вивезення деревини.

Фіктивні договори про позику, поставку обладнання та спеціалізованої техніки свідчать про незаконні оборудки підприємця-депутата та його помічника по бізнесу Л., зазначають у прокуратурі.

Насправді бюджетні кошти були перераховані на рахунки іншого приватного підприємства, звідки, за період з 10 вересня 2010 року по 24 лютого 2011-го обранець зняв готівкою 5 950 408 гривень, які й привласнив.

Ім’я підозрюваного депутата Парака обіцяв оприлюднити тоді, коли справа дійде до суду. Однак, за інформацією джерела в прокуратурі, підозрюваним є депутат від Партії регіонів Олег Чикида.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутата підозрюють у розкраданні 6 мільйонів гривень
25 квітень, 2012, 14:40