Загиблих волинян нагородять орденом відваги, тільки якщо повірять у їх героїзм

Загиблих волинян нагородять орденом відваги, тільки якщо повірять у їх героїзм
У Міністерстві оборони України пояснили, за яких умов загиблих під Волновахою волинян нагородять орденом за відвагу: якщо буде доведено, що вони справді проявили мужність і героїзм.

Про це йдеться у відповіді Міністерства оборони України - повідомили у прес-службі Волинської обласної ради.

Раніше депутати облради звернулися до Президента України та виконуючого обов'язки Міністра оборони України з проханням нагородити орденами "За мужність" (посмертно) військовослужбовців військової частини А2331, які загинули 22 травня у бою під містом Волноваха Донецької області.

Заступник Міністра оборони України - керівника апарату Петро Мехед пояснив: відповідно до Статуту відзнаки Президента України - ордена "За мужність", затвердженого Указом Президента України від 21 серпня 1996 року, такою відзнакою нагороджуються військовослужбовці, працівники правоохоронних органів та інші особи за особисту мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків стихійного лиха, пожеж, за інших надзвичайних обставин, у боротьбі зі злочинністю, а також при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.

"Ураховуючи викладене, питання щодо нагородження військовослужбовців військової частини А2331 буде розглянуто після встановлення фактів прояву мужності та героїзму кожним військовослужбовцем при обставинах, які привели до їх загибелі", - заявив заступник міністра.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно...
А не понапивалися, позасинали, їх перестріляли і тепер герої.
Відповісти
БОг вам суддя за такі слова!!!Ви зовсім не знаєте тієї ситуації.А мені добре вона відома.Хлопці ці справжні патріоти своєї держави були...А ситуація, яка трапилася була добре спланованою!Нехай Бог прийме вас у своє царство небесне, дорогі, рідні загиблі під Волновахою! Ми молимося за вас!!!
Відповісти
це вже героїзм. Слава таким!
Відповісти
Свою сотню зробили небесною а ці хлопці зараз мусять розхльобувати те що ті " герої натворили",і ще ставиться питання чи вони герої???То нехай ті що на одній нозі скакали ідуть і захищають Батьківщину.
Відповісти
Краще б думали як навпаки життя зберегти.... ніж про ордени..
Відповісти
Правильно- на смерть гарматне м"ясо заганяють насильно, а медальку вручити навіть після смерті- щоб сім"я хоч якісь пільги отримала- ще чого, не для того хунта приходила до влади, щоб про просте населення думати, ще стільки награбувати треба, а тут якась біомаса під ногами крутиться
Відповісти
Який ти українець, якщо ділиш на сотні, ті герої які стояли на майдані, зараз захищають нашу Батьківщину на Сході.
Відповісти
Останні новини
Загиблих волинян нагородять орденом відваги, тільки якщо повірять у їх героїзм
27 липень, 2014, 09:15