У Луцькому ПУМі гроші з батьків збиратимуть самі батьки

У Луцькому ПУМі гроші з батьків збиратимуть самі батьки
У Палаці учнівської молоді Луцька кошти для утримання гуртків збиратимуть з батьків як благодійну допомогу, тобто добровільно, а конкретна сума пожертви не буде визначена.

Про це 25 квітня на міжвідомчій колегії прокуратури області повідомила заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева.

«Прокуратурою Луцька у комунальному закладі Палац учнівської молоді встановлено наявність визначених розмірів щомісячних благодійних внесків батьків, що вказувало на фактичну платну позашкільну освіту та неможливий рівний доступ до неї дітей різних категорій», – зазначив перший заступник прокурора області Володимир Троц.

Валентина Загрева повідомила, що нині рішення про встановлення таких внесків скасовано. Натомість створено фонд.

«Створено благодійний фонд, в який не входить педагогічний персонал, а лише батьки. Тобто документи приведені у відповідність. Не визначатиметься фіксована ціна плати за гуртки. Однак, як ми розуміємо, це благодійні внески і вони певним чином будуть благодійники будуть вносити», – додала Загрева.

Чиновниця закликала прокуратуру спільно з управлінням звертати увагу на скарги від батьків, які повідомлятимуть, чи дійсно такі внески будуть добровільними.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькому ПУМі гроші з батьків збиратимуть самі батьки
26 квітень, 2012, 09:13