Громрада попросила Гунчика «забракувати» міліцейських начальників

Громрада попросила Гунчика «забракувати» міліцейських начальників
Громадська рада при голові Волинської ОДА закликала Володимира Гунчика висловити свою позицію щодо звільнення заступників начальника обласного УМВС.

Таке рішення ухвалили під час засідання у вівторок, 29 липня.

Члени ради фактично підтримали звільнення Михайла Руденка, Олександра Никитюка та Володимира Поліщука із посад, бо "ці особи, не мають ні морального, ані професійного права не тільки керувати правоохоронними органами, а й взагалі знаходитись у їх лавах".

"Перебування цих осіб на керівних посадах дискредитує всю правоохоронну систему, оскільки до дій цих посадовців немає довіри", - додають активісти.

У своєму виступі напередодні голосування член ради Михайло Шелеп нагадав про "гріхи" заступників, зокрема репресії проти активістів, перешкоджання поїздкам на Майдан у Київ, "провокації" під час штурму УМВС та інше.

Шелеп вважає, що колишній голова ОДА Григорій Пустовіт "зробив дуже мало" для усунення "старих" правоохоронців, тому сподівається, що новий очільник Володимир Гунчик підтримає звільнення заступників начальника УМВС.

Члени ради під час обговорення закликали нагадати Гунчику про неодноразові мітинги під УМВС із закликом звільнити посадовців з міліції.

Також вирішили нагадати голові ОДА, що заступники, мовляв, ігнорують громадськість, не з'являючись на громадські слухання.

Публікуємо текст звернення до Володимира Гунчика:

Голові Волинської обласної державної адміністрації
Гунчику Володимиру Петровичу

Звернення

Члени Громадської ради при Волинській облдержадміністрації обурені тим, що на керівних посадах в правоохоронних органах Волинської області досі перебувають особи, які дискредитували себе в період Революції гідності.

В Управлінні МВС у Волинській області, попри зміну начальника управління, заступниками начальника УМВС України у Волинській області досі працюють Олександр Никитюк, Михайло Руденко та Володимир Поліщук.

В очах громадськості краю та значної частини правоохоронців ці посадові особи асоціюються із нещодавно поваленим злочинним режимом, оскільки в період революційних подій діяли на шкоду інтересам громади. Так, за безпосередньої вказівки та участі цих осіб відкривалися кримінальні справи проти громадських активістів, чинилися перешкоди для участі громадян у акціях протесту, вчинялися провокації проти мирних громадян. Зараз же вони уникають спілкування із громадою та всіляким способом намагаються утриматися на своїх посадах.

Ці особи, на нашу думку, не мають ні морального, ані професійного права не тільки керувати правоохоронними органами, а й взагалі знаходитись у їх лавах. Перебування цих осіб на керівних посадах дискредитує всю правоохоронну систему, оскільки до дій цих посадовців немає довіри.

Свою позицію щодо неможливості обіймання цими особами керівних посад у волинській міліції громадськість краю висловлювала неодноразово і під стінами МВС в Луцьку та Києві, і під час відповідних громадських слухань. Аналогічне рішення було прийнято й Комітетом громадської люстрації Волині.

Тому, звертаємось до Вас, щоб Ви як очільник виконавчої гілки влади області теж висловили свою позицію щодо цього питання та домагалися перед Міністерством внутрішніх справ звільнення вищезгаданих осіб із займаних посад

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не вам, бездєльнікам, вирішувати кому і де працювати...сідіть тихенько, бо Руденко може розізлитися)))))))))
Відповісти
Хтось може розізлитись і на татам викликати, а хтось може з АТО повернутись і без зайвої злості "віддячити дистанційно".
Відповісти
а хтось може і посадити за це...без зайвої слості..дистанційно...)))
Відповісти
Молодьці лучани. Гнати їх треба смердюхів у погонах. Ганьба таким мєнтам продажним, без позиції і служіння народу.
Відповісти
а ти їх купив????
Відповісти
ШЕЛЕП І РЕШТА БЕЗДАРІВ ЗАМІСТЬ ТРІПАТИ СВОЇМ ТУПИМ ЯЗИКОМ --ВПЕРЕД НА ТЕРЕМНІВСЬКУ У ВІЙСЬКОМАТ Й НА ПЕРЕДОВУ НА СХІД. ТИ ШЕЛЕП ОРГАНІЗОВУВАВ РАЗОМ З ГУЗЕМ ТА ДАНИЛЬЧУКОМ МАЙДАН, А ТЕПЕР ВОЛИНЯНИ ЇДУТЬ ЗІ СХОДУ В ГРОБАХ---ОСЬ ЩО ТИ ВУЙКО ЛЬВІВСЬКИЙ ЗРОБИВ ДЛЯ ВОЛИНІ...ГАНЬБА ТОБІ Й ГЕТЬ З ВОЛИНІ ТРІПЛО СОБАЧЕ, ЛАЙНО АМЕРИКАНСЬКЕ. пане ГУНЧИКУ НЕ ПІДДАВАЙТЕСЬ НА ЦІХ САМОЗВАНЦІВ, БЛАГАЄМ ---ВЖИЙТЕ ЗАХОДИ Й ПРИПИНІТЬ ЦЕЙ ШЕЛЕПОВСЬКИЙ ШАБАШ НА ВОЛИНІ
Відповісти
Полыщук проходив службу в зоны АТО і в Словянську, а протирачі штанів тут його люструють!
Відповісти
микиту на вили .ДИБІЛ!!!!!
Відповісти
А ти розумний.... Прикриваєш бандюг.
Відповісти
А що Поліщука син який збив людину ??? Справу замняли??? Поліщука геть з посади.
Відповісти
Раніше на фото з ОДА були розумні обличчя, а зараз тупі морди...
Відповісти
Всезнайко Сьогодні, 17:47
Раніше на фото з ОДА були розумні обличчя, а зараз тупі морди...
ЗГІДНИЙ, особливо на останній фото....
Відповісти
Особливо "розумне" обличчя у Шарікова-Пустоцвітного
Відповісти
Хочу запитати у людей. Може хтось мені пояснть, чому голова адміністрації називається губернатором? Може у нас вже ,,Волинская губерния,, Расеи?
Відповісти
чо вам до цих начальників.нероби зібралися і піщять
Відповісти
хто така громадська рада? кого вона крім Гузя приставляє? пора працювати а не займатись нісенітницями....хто не може працювати нехай їде в АТО на схід на чолі гузя.....весь патріотизм у Гузя зводиться до носіння вишиванки !!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Громрада попросила Гунчика «забракувати» міліцейських начальників
29 липень, 2014, 17:00