Борис Ревенко – ювіляр

Борис Ревенко – ювіляр
Режисер, журналіст, моряк, керівник аматорської кіностудії «Волинь» Борис Ревенко 25 квітня відзначив 75-річний ювілей.

Про це йдеться у сюжеті Волинської ОДТРК.

«Добрий геній із чарівною камерою за плечима та неординарними задумами, яким не перестаєш дивуватися», – так відгукуються про Бориса Павловича Ревенка товариші.

«Дай Боже, щоб його земля носила нескінченно, тому що, крім того, що він талановитий, у нього є ще така людяна мудрість, що дуже важливо для людей нашої професії», – каже про ювіляра режисер, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Михайло Ткачук.

А дружина Галина Волошина розповіла, як вони познайомилися.

«Перший раз побачила – ніби старший мужчина, а очі – як у хлопчика. Такі якісь наївні, здивовані, незвичайні. Якось розговорилися, став підходити, а говорити він вміє. Отак і покорив. Я вже замітила, що стала скучати. Помаленьку-помаленьку… Звичайно, в такому віці все непросто. Два роки бігали на побачення, як малі діти, приглядалися один до другого, тому що в свій час обоє обпеклися», – поділилася жінка.

Ювіляр зізнається, якби не впертість, запал до відкриттів та мрія, про професійний якір митця-Ревенка навряд чи б дізналися.
«Творча криза настає тоді, коли ти перепрацьовуєш. Коли, припустимо, один, другий, третій фільм – треба відпочити. Це не творча криза. Просто треба відійти трошки і почати якийсь новий серіал фільмів», – каже митець.

Борис Ревенко зняв майже триста стрічок, 50 з яких стали лауреатами республіканських, всесоюзних, міжнародних конкурсів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ревенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Борис Ревенко – ювіляр
26 квітень, 2012, 13:04
Молодик повісився в сараї
26 квітень, 2012, 12:37