Йдуть останні приготування росіян до початку вторгнення в Україну, - ЗМІ

Йдуть останні приготування росіян до початку вторгнення в Україну, - ЗМІ
Ситуація на російському боці кордону все більше починає нагадувати останні приготування до початку повноцінної загальновійськової операції. Так, спікер РНБО Андрій Лисенко заявив, що біля кордонів України базується значна кількість військової техніки.

І цього разу мова не тільки про намагання передати бойовикам бронетехніку та підкріплення, - повідомляє ТСН.

Серед інформації про колони із "КамАЗів", танків Т-64 та систем залпового вогню "Град", які регулярно перетинають кордон з Україною, була згадана техніка, яка точно ніколи не буде надана бойовикам.

Це, зокрема, бойові ударні вертольоти Ка-52, які Державна прикордонна служба зафіксувала на передовій базі армійської авіації військово-повітряних сил РФ у місті Валуйки Білгородської області (близько 120 км від Харкова).

Враховуючи те, що ці вертольоти відносяться до найновішої техніки, якої загалом у військах Росії, за різними даними, близько 60 одиниць, їхнє переміщення на 18 кілометрів до кордону з Україною викликає деяке побоювання.

РФ почала брати на озброєння Ка-52 лише декілька років тому. Ці вертольоти, які виробляє сама ж Росія, коштують близько двох мільйонів доларів за одиницю.

Вони мають на озброєнні новітні протитанкові керовані ракети "Віхрь", які можуть знищувати танки на відстані до 10 кілометрів, навіть не заходячи у зону дії зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони ближньої дії.

При цьому вірогідність влучання цієї ракети у ціль типу танк оцінюється у 0,9, що є дуже високим показником. Окрім того, "Віхрь" може застосовуватися проти вузлів оборони, таких, як ДЗОТи та інші укріплення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
провокація
Відповісти
дав-би БОГ,щоб тільки була провокація.....
Відповісти
А щоб ті Ка-52 на д Кремлем добряче постріляли..
Відповісти
Нас лякають агресіею з боку Росії вже майже рік. А її все нема та нема! Може досить лякати нас зовнішною загрозою! Бо за цими гаслами ховаются ті хто продовжує красти державне майно. Дуже зручно кричати:"Тримай вора!", а самі роблять свої "темні справи".
Відповісти
Потрібно мати вже на території Росії розвідгрупи що надали би дані на знищення шляхів сполучення та місця дислокації спеціалізовавних загонів а також диверсійніи та диверсійно-штурмові бригади.
Відповісти
Останні новини
Йдуть останні приготування росіян до початку вторгнення в Україну, - ЗМІ
30 липень, 2014, 12:10