Бійцям 51-ї бригади за дезертирство «світить» до 10 років тюрми

Бійцям 51-ї бригади за дезертирство «світить» до 10 років тюрми
Сьогодні, 31 липня, військовослужбовцям 51-ої бригади, які повернулися з Росії, оголосили про підозру у дезертирстві.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook журналіст телеканалу "Інтер" Роман Бочкала.

Як повідомляє журналіст, бранцям з 51ої бригади, які опинилися в Росії, а нині перебувають під вартою в Запоріжжі, сьогодні, 31 липня, оголосили про підозру у дизертирстві.

"Сьогодні хлопцям були пред'явлені підозри в скоєнні злочину, передбаченого ст. 409 Кримінального кодексу України. До цього бійці перебували в статусі свідків. Прокурору незрозуміло, чому наші військовослужбовці залишили свої бойові позиції", - йдеться у повідомленні.

Як пише Бочкала, бійці запевняють - були змушені це зробити, бо залишилися з одними автоматами проти мінометів і градів.

"Також їх звинувачують у тому, що контактували із ФСБ. Хлопці чесно розповіли про період свого перебування в Росії і про те, як вони повернулися в Україну. У Ростовській області їх тримали в якомусь ангарі. Приводили російських журналістів - ті задавали провокаційні питання, але наші не відповідали. Вмовляли залишитися в якості біженців. Хлопці навідріз відмовилися", - відзначає у соціальній мережі Бочкала.

Оскільки українські військові не йшли на зустріч спецслужбам Росії, тамтешні прикордонники віддали їх нашим, на міжнародний пункт пропуску Матвєєв Курган - Успенка в Донецькій області.Пізніше під'їхали українські військові та забрали полонених колег.

Їм загрожує від двох до десяти років в'язниці.

"З українського боку пункт пропуску контролюють сепаратисти, стверджують бранці. Питання в тому, чиї накази виконують наші прикордонні служби, що там знаходяться?", - пише журналіст.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай ще покажуть по телеканалу Інтер на всю Україну про це. чи може бояться там у Києві.
Відповісти
Дітей на гарматне мясо кинули і ще знущаються.Офіцерня сліпи позаливала і пє безпробудно!
Відповісти
Коли діти Саганюків,Сапожнікових та інших будуть мобілізовані?????????????
Відповісти
Тривалий час у ЗМІ шуміли про те, що хлопців кинули без підтримки, а тепер свою бездіяльність прикривають - сволочі! Переживи один день під обстрілом, а потім винось вердикт!
Відповісти
Довоювались хлопці, отаке то у нас чинне законодавство.А всі попередні подвиги куди? В мусоний бак, чи на тому світі хай зарахують???
Відповісти
Почему-то другие 72, 79, не удирают в Россию.
Відповісти
Почему-то тебя там нет вообще, мразь. Никто не удирал туда, их вывезли туда сепараты, но они не предали то, о чем присягали, так что не пи3ди. Или что прикажешь, вскрыться им им надо было, что бы ты была довольна?.
Відповісти
хлопців кинули просто на забій, а зараз шиють справу, за те що живі остались... треба спасати цих хлопців! журналісти, активісти, свідомі політикі(якшо такі є) дійте по можливості всі!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти

1.Проаналізувати обставини за яких хлопці лишилися кинуті в оточенні під кордоном без засобів звязку, боеприпасів.Чому не було підкріплення. І взагалі абсурд- як можна потрапити в оточення на своїй землі!!! ХТОСЬ З ГЕНЕРАЛІВ-БЕЗДАРІВ з ГШ України повинен бути сильно за це покараний !!
2. Визначити коло осіб котрі причетні то того, що необстріляним в/с 51 бригади без належного тилового і фронтового забезпечення наказали тримати позиції , коли основна маса урядових військ покинула позицію.
3. Як можна оголосити дизертирами військовослужбовців ( які повернулися до України, які навіть не були офіційно оголошені в полоні), коли не ведуться ( офіційно) бойові дії, не визначена країна - агресор і країна котра веде військові дії проти іншої країни, чи навіть країна на яку напали!!!

Отож перед тим як вважати наших бійців дизертирами то шановні пузаті бездари, лодирі неучі- україські генерали, прочитайте Статути збройних сил України, Конвенції про полонених, і велику купу інших офівційних документів, а також тлумачний словник української мови ( слово-дизертир)
Відповісти
Згідна!
Відповісти
Все правильно! по можливості треба задавати ці питання так званій владі і максимально ширити інформацію та витягати хлопців.
Відповісти

Ще допишу. А якщо Прокурору незрозуміло ячому наші бійці покинули позиції- нехай допитає десяток офіцерів Генштабу ЗС України, може тоді і стане йому зрозумілою ситуація.
Нехай Прокурор краще займеться тими, хто десять років грабував і розбирав на будівельні матеріали гарнізонні казарми у Володимирі-Волинському.
Відповісти
ось що залишилось після градів на тому місці - www.youtube.com/watch?v=3NHGjPsn39M
Відповісти
Пусть судят предателей в Раде, которые обокрали и продали Украину, а не голодных солдат без оружия! А генералы-штабисты и предатели получают звания и огромные оклады?
Відповісти
Аха... Генерали і вище за званням будуть мати усілякі пільги, вироблять собі документики, а цих наших бідолашних хлопців на нари посадять((( Отака дяка з боку нашої держави тим, хто в пеклі військових дій там нашу Україну відстоює!!! В той час, як ці хлопці без води та їжі там намагалися хоч якось триматись, ці ситі харі сиділи в тилу, а тепер ще й мають совість когось судити !!! Ганьба прокурорам !!! Легко когось судити лежачи на м’яких диванах.
Відповісти
чому про це не показують в новинах
Відповісти
Для наглядности нужно прокурора заслать на пару ночей в тот котел. Я думаю его заднице резко станет понятно почему...
Відповісти
Прокурору незрозуміло, чому наші військовослужбовці залишили свої бойові позиції"
Відповісти
Нехай позаграють ще трохи з матерями і вони знесуть як ураган і прокурорів і штабістів і Раду. Материнський гнів - страшнішна сила. А до цього все іде, люди ж знають правду.
Відповісти
Тримайтесь хлопці! Ви живі і слава Богу! Все пройде. Краще витримати звинувачення у дизертирстві ніж батькам хоронити власних дітей.
Воістину коли помирають одиниці - це трагедія, а коли гинуть тисячі то це статистика.
Відповісти
Якщо це дизертирство, то що тоді здача Криму? Державна зрада! Коли сядуть ті, хто не віддав наказу боронити територіадьну цілісність України? Чому прокурори не порушать справи проти них?
Відповісти
Мені жахливо і водночас гидко це читати!! Як так? На усіх теренах кричать про несправедливість, кажуть правдиві факти про перебування ТАМ, а вони сидять у дорогучих шкіряних кріслах і думають. Поки вони думають - ТАМ десятками гинуть, а вони потім зі скорботними, пробачте, мордами на похорони ходять!!! Виродки!
Та страшно стало що хлопці розкажуть як усе ТАМ насправді. Страшно, що шкуру здеруть і теплого місця позбавлять! От у чому суть! І їм простіше голодних, переляканих і не по роках уже дорослих дітей закрити!
Боже! Дай сили нашим хлопцям побороти ворожу нечисть! І дай сили витримати підступність та зраду своїх же "командирів"...
Відповісти
Мені дуже болячити читати ,що наші хлопці "дезертири".Не можу зрозуміти одного ,чого вони ще досі на сході,розвернулись ВСІ та бігом на Київа,поки ще є боєприпаси до, генералів.
Відповісти
прокуроров туда и посмотрим на этих вояк кабинетных
Відповісти
Давно пора на Київ! Де люстрація, де зміна в рядах силовіків? Пузаті виродки вирішили за Майдан над Українцями познущотися.Готуйтеся до нашого приходу.Волиняни і Галичани не гарматне мясо.Бидляків " дАУНБАССА" на передову!!!
Відповісти
Що це коїться? Хлопці мужньо боронять нашу державу, а їх звинувачують. Це жах. В якій країні ми живемо? Люди схаменіться, з героїв роблять злочинців. Соромно.
Відповісти
Герої, - це коли стоять насмерть!..
А то я відступлю, а хай хтось інший гине.
Є наказ не відступати - його необхідно виконувати!
хоча необхідно все досконало вивчити. Бо їм почнуть шити терміни прокурори що шили євромайданівцям.
Я б їх передав в Айдар на перевиховання, а там би все і стало видно. Необхідно брати приклад з німецької армії - покарання - на передову і в бій, а не з совєцької, де розстріл чи штрафбат.
Відповісти
какого хрена ты здесь?! вали на восток, почему хтось гине, а ти нє????!
Відповісти
ВИ ВІКТОР ЧАСОМ НЕ ЇХНІЙ КОМАНДИР? ОЦЕ ВАС ПОТРІБНО ЗВИНУВАТИТИ У ДЕЗЕРТИРСТВІ!
Відповісти
А ти мабуть таки "герой", що лежить на диванчику та засуджує отих бідолашних хлопців. То якого ж біса ти тут в комментарях висиш-триндиш, а не там, поряд з ними в бойових умовах, в спеку не знаходився ? "Херой"... Киш звідси... туди... в пекло...
Відповісти
Та подивіться любий американський фільм, там завжди вертольтами евакуюють ранених чи оточених,судити тупих генералів, якщо нема можливості , то кожен виживає ,як може - це закони природи
Відповісти
хай про дезертирство скажуть у раді, там більше боягузів, дезертирів ніж у всій країні. А хлопці Герої!!!Я думаю що треба нашій обласній раді звертатися за підтримкою до Президента, а також щоб слідчі дії проводила військова прокуратура,яка повинна знати як називаються дії солдат у такій ситуації! Кинули солдат, як гарматне мясо, а тепер возмущаються що дозволили собі вижити, чи не наші депутати кричать, що життя кожної людини- велика цінність
Відповісти
рятувати потрібно хлопців, на що наредепи наші волинські дивляться, єремєєви і т.д.. визволяйте хлопців!!!!!!!
Відповісти
А чом депутатів ВР не притягнуть до відповідальності за дизертирство. Їх там величенької частини немає... Бо вони недоторкані. А хлопці .. хто вони??? Спішать посадити, щоб не розповіли як було насправді.

Відповісти
Вікторе який наказ кого виконувати наказ пузатиків, які нормативи самі не можуть здати, пробігти 1 км не здатні, а мізки пропиті по перевірках частин, коли не дають накази вивозити ранених,а стояти до кінця, і бійці вивозять дітей з поля бою, а потім кажуть про те що можуть бути військовою прокуратурою покарані, за те що не підкоряться..... штабні криси ховаються по теплих кабінетах...і ви ще кажете про виконання наказу....
Відповісти
Треба садити(або зразу валити) того в кого повернется якик винести вирок. Хлопці не винні що в державі ПІДАРАСИ.
Відповісти