Білоруські молокопродукти заполонили Ковель

Білоруські молокопродукти заполонили Ковель
Санепідемстанція влаштовує облави в Ковелі на стихійних торговців молочними продуктами з Білорусі – тих, у кого немає відповідних сертифікатів якості на товар, штрафують і конфіскують харчі.

Сертифікати якості надаються безпосереднім постачальником продукції. А їх вони отримують, в свою чергу, пройшовши тривалу і затратну процедуру в Торговій промисловій палаті України. Логічно, що даних сертифікатів немає на молочну продукцію виробництва Білорусі.

На стихійних ринках міста залізничників білоруське масло без усіляких документів продають за 12 гривень. Що утричі дешевше за сертифіковане масло в магазинах і ринках міста. Порівняймо масло нашого українського виробництва з маслом білоруським. Термін придатності українського масла - до 75 днів, смакові якості – штучні, на язиці лишається мучний присмак, так зване масло не твердіє в холодильнику – це свідчення додавання штучних стабілізаторів.

Тепер перевіряємо білоруське «Крестьянське»: полежавши в холодильнику, воно кришиться тоненькими скибками, що свідчить про його натуральність. Смак – справжній, ніби з-під корови. Чому наші виробники щедро додають в українську молокопродукцію пальмову олію, що викликає утворення онкоклітин, розвиток безпліддя, та різні згущувачі з Е-шками, до попереднього списку в дужках додайте гастрити, алергії, отруєння та ерозії?

Інше питання – умови продажу даного товару: на газеті, на асфальті, перевернутих ящиках, сумках, або просто в руках - біля входу на залізничний вокзал, цілим проспектом впевнено розмістилися продавці білоруської «контрабанди» – повикладали піраміди зі сметани та згущеного молока.

Важливі також способи перевезення даного товару, адже дозволено вивозити з Республіки Білорусь тільки по 3 штуки кожного виду продукції. Хоча вивозять продукцію власними автомобілями (легше заховати більше норми), а якщо їхати поїздом (набагато дешевше виходить проїзд), то в жіночі штани вміщається 16 пачок сметани, попід руки добре ховати згущене молоко…

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарне формулювання - "Смак – справжній, ніби з-під корови" - хто і коли їв масло з-під корови?)))
Відповісти
Вибачайте, і в нас є натуральне масло (термін зберігання 7 діб) і ціна його не втричі більша, а 16 грн у Луцьку проти 13 за білоруське. А от згущонки натуральної української у Луцьку я не зустрічав. Купляв їхню варену ковбасу - на вигляд сіра, противна, на смак за першим разом теж. Але мій шлунок з нею так здружився, що після цього вітчизняного продукту і близько бачити не хочу. Це якраз і є те що відрізняє нашу демократію від їх авторитаризму.
Санепідстанція і влаштувує ці облави, щоб народ не міг визначити що є натуральним, а що ні.
Відповісти
Ну не знаю. Давно їжджу з сусідом по товари в брест. І моя жінка ніякої іншої сметан крім білоруської тепер не хоче..
Відповісти
Останні новини
Білоруські молокопродукти заполонили Ковель
16 грудень, 2011, 15:31