Горілка в Україні подорожчала на 5 гривень

Горілка в Україні подорожчала на 5 гривень
З 1 серпня на 5 гривень збільшується мінімальна ціна на горілку. Так хочуть убезпечити ринок від підробок та неякісної горілки.

Акциз на горілку підвищили ще 1 липня. Зараз він становить майже 14 грн з пляшки, - повідомляє ТСН.

Тому ціна на справжню горілку тепер не може бути нижчою 39,90 грн, пояснюють виробники. Все, що продається дешевше - самопал, підробка або товар, з якого не платяться податки.

Показово, що вміст пляшки коштує копійки в порівнянні з іншими складовими ціни. Це і сама пляшка, ковпачок, етикетка, акциз, податки, робоча сила і т.д.

Мінімальна відпускна ціна з заводу становить близько 27 гривень. А ще продукт треба довезти до місця реалізації, а магазину - додати вартість утримання торгової площі, зарплату продавця та охорони, а також і власний прибуток. От і виходить практично 40 грн за пляшку.

Поки українці дивуються новому ціннику - експерти їх заспокоюють. Суттєвого подорожчання не буде. Щоб не втратити клієнтів виробники, не виключено, не підніматимуть ціни на дорожчі марки.

З іншого боку, припускають експерти, подорожчання може стати непоганим приводом зменшити градус або просто відмовитися від міцного напою на користь чогось більш корисного для здоров'я.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Так хочуть убезпечити ринок від підробок та неякісної горілки". ???? Який зв,язок??? Забули написати - " по многочисленым просьбам трудящихся"! Коли вже косоголові клерки перестануть рахувати нас ідіотами, ще дурнішими за них!
Відповісти
Останні новини
Горілка в Україні подорожчала на 5 гривень
01 серпень, 2014, 12:08