Із волинського музею вкрали танк

Із волинського музею вкрали танк
З фонду «Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки» зник рідкісний експонат: німецький танк Т-III, екземпляри якого в усьому світі можна перерахувати по пальцях.

Танк відправили нібито для реконструкції на місцевий танкоремонтний завод, де його згодом просто розібрали по запчастинах - починаючи з двигуна «Майбах» і закінчуючи дрібними деталями. Де знаходяться зараз цінні частини танка - питання без відповіді, пише видання argumentua.com.

Така ж доля спіткала і частину танка Т-VІ, передану музею співробітниками СБУ. Спочатку частина машини використовувалася для спалювання листя у дворі музею, а потім раптом з'ясувалося, що в знарядді танка нібито зберігся снаряд.

Техніку довелося вивезти з території для знищення боєприпасу. Знищили так, що ні від танка, ні від снаряда і сліду не залишилося. Ніби випарувався.

Ще була самохідна гармата ІСУ-152, бойова машина 1944 випуску «Звіробій» - саме такі машини прокладали нашим бійцям шлях по вулицях Берліна - тепер їх теж в музеї немає


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клас! Навіщо нам цирк? Чарівники повсюди!)))))))))
Зникає все! Безслідно!
Відповісти
а пишуть то так щоб пропіаритись ...
Відповісти
Нічого не помінялося ОДНА ВЛАДА ПРИЙШЛА ДРУГА НЕ КРАЩЕ ПРИЙШЛА!!!
Відповісти
Це просто цирк. як керівництво музею може так наївно віддавати свої експонати і не контролювати, де вони і скільки часу там знаходяться.
Відповісти
шо за брєд? який ще місцевий танкоремонтний завод у Луцьку? і чого силка на першоджерело не працює?
Відповісти