Прокуратура зацікавилась тим, чому після бою в 51-й бригаді так мало втрат

Прокуратура зацікавилась тим, чому після бою в 51-й бригаді так мало втрат
Бійці 51-ї бригади, які "взяли" Савур-Могилу, повідомляють про те, що їхнього командира Павла Процюка допитує прокуратура і цікавиться тим, чому після бою в його бригаді так мало втрат

Про це повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

Віднедавна в 51-ій бригаді існує зведена батальйонно-тактична група. Вона утворилася з тих бійців, які з перших днів перебування на Сході показали себе професіоналами.

Відповідно їх не відправляли на допідготовку на полігон «Широкий лан» і зараз їх залучають до виконання важливих завдань. Уже другий день солдати цієї групи зв'язуються з журналістами аби припинити свавілля прокурорів. А справа от у чому.

28-го липня колона цієї зведеної батальйонно-тактичної групи рухалась...невідомо куди. Уже в кінці шляху керівництво повідомило, що вони будуть брати Савур-Могилу. Поки колона рухалась її бомбили.

З 11:00 до 14:00 загинув Віктор Хмелецький, вісімнадцять бійців поранені.

О 20:00 група «взяла» Савур-Могилу.

З 21:30 до 4:00 ранку тривав бій з терористами. Внаслідок того, що солдати правильно маневрували та окопувались не було навіть поранених. Зранку Павло Процюк відвіз бійців у низ.

А тепер найцікавіше. Уже два дні Павла Процюка допитує прокуратура. Запитання цікаві: чому мало втрат? чому вціліла техніка? Прокурори сумніваються чи взагалі дана група бійців приймала бій.

Цікаві факти. Трохи раніше Савур-Могилу брала 30-та бригада — солдати відійшли; була 72-га бригада — її розбомбили. Хлопці 51-ї бригади після бою відійшли, бо їх би просто розмазали. Щоб тримати оборону на Савур-Могилі, потрібно розбомбити все в радіусі 20-ти кілометрів від неї. Інакше втрати неминучі — висота як на долоні.

Хлопці просять розголосу інформації, адже цілком реально, що професійного командира Павла Процюка прокурори запросто посадять на лаву підсудних. Чому? Тому, що генеральські вказівки потрібно виконувати будь-якою ціною, навіть якщо ціна питання сотні людських життів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Побійтесь Бога!
Відповісти
A prokyror ne hoche Sam pitu na viyny?slabo!
Відповісти
Та він що, дурень??? Хай інші голови підставляють.
Відповісти
Прочитавши коментар,складаеться враження що прокуратурі,міністерству треба щоб в 51-бригаді було побільше втрат.....це жах......але ж вже не мало хлопців загинуло......чи може 51-ша попала в немилість генералам......
Відповісти
Саме попала в немилість ,бо мають документи злочинних дій і наказів генералів ще під Волновахою, коли розбили наш блокпост. генерали хотіли вину на комбрига списати, але солдати і офіцери заступились за командира. Генерали дали наказ спалити документи, але їх послали нах... а документи наксерили. От тепер і посилають де найважче ,мстять явно.
Відповісти
шановний президенте! Вам не здається що ваші прокурори не знають на чому заробити зірочки, раніше берегли кожне життя, а тепер чому мало втрат, можливо втрати потрібні у міністерстві оборони????
Відповісти
А чи знаєте ви, що нормальні і правильні командири в зоні АТО (інформація безпосередньо від бійців) ніколи не повідомляють в штаб коли, кого і скільки відправляють на завдання. Лише після проведення операції. Тобто, дотримуються загального плану, але деталі не повідомляють. Здогадуєтесь чому? щоб вберегти своїх підлеглих від зайвих втрат. Для того, щоб не було "зливу" інформації. Правильно це, чи ні? Але задавати питання , чому мало втрат???
Відповісти
є така інформація... Наші депутати будуть пред намірено відтягувати операцію АТО на Сході до жовтня (до виборів), для чого? Щоб Східні області не прийняли участі у виборах і до влади не попали (Регіони Комуністи і т.п.)
Відповісти
Мені здається що час серйозно зайнятися прокуратурою, а то складається враження що вони співпряцюють з окупантами
Відповісти
Що це взагалі за нісенітниці? Не виконали план по "гарматному м'ясу"? Вже не знають, з якої сторони вчепитись за ту 51 бригаду...
Відповісти
Не змогли вони взяти тоді висоту їх дуже щільно накрила важка артилерія, а ті сволоти сумніваються чи була спроба, чи був бій. Був і не простий, добре що живі лишились, ледь відступили, вже всіх собак хочуть повісити на 51-ту бригаду, може пора ще пошукати зрадникіа вище? Ті що отримують більше ніж 75тис.дол., і тоді стане зрозуміло чому знову 51-ша.
Відповісти
До генералiв ще повернуться нашi хлопцi i також запитають у них чому iх продавали i предавали. Так просто це все не закiнчиться. Дуже багато загинуло наших воiнiв...
Відповісти
Мені здається, що прокурори навмисне забрали генерала. Треба їх перевірити чи не зрадники вони. І на передову паскуд відправити. А генералу Слава! Слава Україні!!!
Відповісти
Останні новини
Прокуратура зацікавилась тим, чому після бою в 51-й бригаді так мало втрат
04 серпень, 2014, 09:45