На Волині селяни борються з революціонерами за врожай. ВІДЕО

На Волині селяни борються з революціонерами за врожай. ВІДЕО
Жителі села Растів Турійського району протестують проти того, щоб комбайни підприємства із Львівщини збирали урожай на паях, які у них орендують.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Загострення конфлікту, який тривав між трьома підприємствами – ТзОВ «АПК-Волинь», ЗАТ «Стоянівнасіння» та СТОВ «Ратнівський аграрій» ще з 2013 року, відбулося наприкінці липня вже 2014-го.

Так, нинішній керівник підприємства СТОВ «Ратнівський аграрій» Валентин Чернецький каже, що у 2013 році вони підписали акт прийому-передачі незавершеного виробництва (тобто незібраного урожаю)на орендованих у селян паях біля Растова із «Ратнівським аграрієм», тобто фактично продали. Посіви на той час знаходилися у «катастрофічному стані», - стверджує він.

Також у підприємстві додають, що про такого інвестора як ЗАТ «Стоянівнасіння» «вперше чують».

Натомість співзасновник «Стоянівнасіння» Василь Верхуляк каже, що їхнє підприємство ще до продажу незавершеного виробництва за свої гроші зорало та засіяло ділянки, тому вони хочуть зібрати урожай, який сіяли за власні кошти.

«Просто бабок накрутили ці рейдери, от вони і лепечуть…», - прокоментував він поведінку жителів Растова, що вийшли блокувати виїзд техніки «Стоянівнасіння» із полів.

Але свою позицію Верхуляк поки не підтвердив документально, натомість попросив активістів «Правого сектору» із Києва допомогти «встановити справедливість».

Присутність «правосекторівців» із Києва у Растові підтвердив речник організації Артур Скоропадський.

У «Правому секторі» вважають, що у ТзОВ «АПК» кинули «Стоянівнасіння» та продали незавершене виробництво «Ратнівському аграрію», засновника якого Андрій Паннікова активісти звинувачують у зв’язках із російськими спецслужбами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Валентин Чернецький - директор СТОВ "Ратнівський аграрій"
Відповісти
Валентин Чернецький директор СТОВ "Ратнівський аграрій", а не АПК "Волинь"
Відповісти
Такі статні хлопці з "Правого сектору" - чому не мобілізовані?Є поля де потрібно проявляти добру волю - як вони виразилися і встановлювати справедливість - на Схід!З жінками воюють! А львівянин - Верхуляк -ганьба!!!
Відповісти
Правильно не "Верхуляк" а "Верхоляк"
Відповісти
Останні новини
На Волині селяни борються з революціонерами за врожай. ВІДЕО
04 серпень, 2014, 16:03