У Луцьку хочуть створити спеціальні куточки для мам з немовлятами

У Луцьку хочуть створити спеціальні куточки для мам з немовлятами
Спеціальні куточки для мам з немовлятами, де б жінки мали можливість погодувати дитину та побути з нею наодинці, хочуть створити у Луцьку.

Про це заявила завідувач педіатричного відділення Луцької міської дитячої поліклініки Валентина Федчук (на фото - по центру) під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА у вівторок, 5 серпня.

За її словами, в місті неможливо спокійно погодувати немовля, а у місцях скупчення людей, як Там-Там чи Port City зробити це можна лише на лавці.

«Я хочу сказати, що, мабуть, колеги раніше не звертали увагу і не бачили, що в нас на лавочці чи десь в скверику сидить мама і спокійно кормить груддю. Оцей бар’єр психологічний стиду, якогось нерозуміння… Я думаю, що ми це перебороли, і ще треба працювати в нашій адміністрації, щоб були куточки, де мама б могла зайти у великий магазин чи супермаркет, щоб вона могла там піти, спокійно сісти і покормити груддю», - наголосила завідувач відділення.

За її словами, навіть у великих закладах можна знайти невеличку кімнатку, щоб мама могла погодувати немовля та побути з ним наодинці.

«Дуже прикро, коли ми заходимо в Там-Там, і коли на тих лавочках мама сидить і кормить груддю. Кругом люди, шум, гам. Це неприємно. А якби був куточок, куди б вони зайшли всією сім’єю. Мама б сіла, покормила», - зауважила жінка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це дійсно актуальна проблема, аналогічна ситуація з цумом, підходила до охоронця з цим питанням він мене відправив в медпункт,але ж туди можуть також приходити особи з тим же вірусом грипу....
Відповісти
В портсіті є кімнатки для мам, чи я помиляюсь?
Відповісти
Дійсно дуже актуальне питання. В Порт-Сіті не бачила таких кімнат, чому була дуже здивована. В інших містах України в великих ТЦ обов"язково є кімната матері та дитини
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть створити спеціальні куточки для мам з немовлятами
05 серпень, 2014, 13:14