Бійці 51-ої бригади знайшли склад зброї терористів. ФОТО

Бійці 51-ої бригади знайшли склад зброї терористів. ФОТО
Бійці 51 окремої механізованої бригади, батальйону територіальної оборони та інженерно-саперний підрозділ оперативного командування «Південь» вилучили арсенал зброї та боєприпасів.

Під час боїв за звільнення населеного пункту Красногорівка бійці бригади захопили десятки одиниць стрілецької зброї терористів, − повідомляють у прес-службі оперативного командування «Південь».

«Це автомати калібру 7.62 АК-74, АКС-74, що, як видно, використовувалися в бойових діях, – розповідає начальник служби ракетно-артилерійського озброєння оперативного командування «Південь» полковник Олег Сніжко, – також є АК-74 в змазці, які були закладені в обладнану схованку. Також вилучили гранати до гранатометів РПГ-7 та 82-міліметровий гранатомет, який можна перевозити як у вантажівках, так і в автомобілях типу «УАЗ» чи «Газель».

Окрім того, бійці вилучили гвинтівки СКС та чимало патронів до стрілецької зброї. Вся ця зброя буде передана на склади Збройних Сил України для утилізації.

У Красногорівці військові виявили приміщення, переобладнане під склад для зберігання вибухових речовин. Боєприпаси призначалися для руйнування мостів, гребель, залізничних колій, та інших об’єктів інфраструктури. Частина з них також була оснащена оболонками з уламками. Такі види вибухівки здатні вражати людей на відстані до ста метрів і могли бути використані для організації терактів. Зараз і склад, і небезпечні речовини знищені.

А під час патрулювання на одній з автомобільних доріг у Волновахському районі військовослужбовці зупинили за п’ятдесят метрів від блокпосту підозрілий автомобіль. Водій легковика втік. Під час перевірки автомобіля було виявлено, що він замінований.

«Салон легковика був начинений вибухівкою, – розповідає начальник управління оперативного забезпечення оперативного командування «Південь» полковник Михайло Ковальський, – це амонал, в тротиловому еквіваленті його там містилось близько ста тридцяти кілограмів. Крім того в автомобілі були встановлені гранати на розтяжках. З метою забезпечення життя і здоров’я військовослужбовців і мирних мешканців було проведено часткове розмінування. Вибухова речовина була вилучена. Автомобіль після цього утилізований».

Окремий трофей українських солдатів – малогабаритний ручний вогнемет. Він був вилучений у терористів під час ведення бойових дій. Вироблений вогнемет в Російській Федерації. Інформацію про країну виробника було витерто, однак відомості про номер і серію зброї збереглися, бо витерти їх неможливо. Таким чином можна ідентифікувати походження вогнемету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обязательно вернуть назад, в рашку, посредством выстрела...
Відповісти