Росіяни використали в зоні АТО зброю, заборонену міжнародним правом.ФОТО

Росіяни використали в зоні АТО зброю, заборонену міжнародним правом.ФОТО
Росіяни використали проти українських прикордонників протипіхотні міни, застосування яких заборонене міжнародним гуманітарним правом.

Про це повідомляє сайт "Лига.Новости" з посиланням на прес-службі АТО.

Щоб українські прикордонники з відділу прикордонної служби ім. Віктора Банних в селі Мілове на Луганщині не могли врятуватися з палаючого будинку після обстрілу 9 серпня, росіяни задіяли нові протипіхотні міни, які всановили дистанційно з боку Російської Федерації.

"В цілому по приміщенню відділу здійснили п'ять пострілів з ​​вогнеметів "Шмель". Терористи цілились у вікна приміщень, де спали прикордонники вільної від служби зміни. На щастя, жодна з них не потрапила всередину будівлі. Дві вогнеметних гранати потрапили у фасад споруди, а інші - в покрівлю. у підсумку дах повністю згорів, а на протипіхотних мінах підірвалися чотири охоронці кордону. Двоє отримали легкі ушкодження кінцівок, інші - середні ", - наголошується в повідомленні.

Зброї подібної на ту, що була використано проти військовослужбовців застави, в Україні немає, "адже її використання заборонене міжнародним гуманітарним правом", зазначили в штабі АТО.

Прикордонники показали неспростовні докази та свідків того, що провокація була влаштована російськими диверсантами.

"У свій бінокль я бачив двох коригувальників. Вони знаходилися на вишці російського заводу. Це зовсім недалеко і мені було видно, як вони коригують вогонь бойовиків. Стріляти по ним я не міг, хоча добре бачив і міг прицілитися", - зазначив один з прикордонників .

Також прикордонники бачили, як УАЗик з відзнаками прикордонної служби Російської Федерації після завершення обстрілу забрав не тільки коригувальників, але і двох снайперів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росіяни використали в зоні АТО зброю, заборонену міжнародним правом.ФОТО
10 серпень, 2014, 07:38