У Луцьку антивоєнну ходу УПЦ МП зустріли антипутінськими гаслами.ФОТО.ВІДЕО

У Луцьку антивоєнну ходу УПЦ МП зустріли антипутінськими гаслами.ФОТО.ВІДЕО
Українська православна церква Московского патріархату провела у Луцьку антивоєнний хресний хід. Щоб нагадати, що головна причина війни знаходиться у Москві, на акцію прийшли члени громадської організації "Природно-духовний центр "Свіча".

Хода відбулася центральними вулицями міста у неділю, 10 серпня. Щоб забезпечити рух колони, там перекривали рух транспорту.

Вона розпочалася від Храму Всіх Святих Землі Волинської на проспекті Соборності до Покровського храму на вулиці Данила Галицького.

Вже на початку акції члени "Свічі" розгорнули свої плакати біля місця збору. "Об'єднаймось в єдину помісну церкву", "Шановні краяни, чому ви досі в МП?", "Кіріл благословляє братовбивство" - ці та інші гасла написали вони.

Пізніше, коли учасники хресного хочу зупинилися на Меморіалі вічної слави для молитви, члени "Свічі" почали казати свої гасла вголос.

Коли промову виголошував секретар Волинської єпархії УПЦ МП Миколай Бондарук, активісти нагадали йому, що Московський патріархат, мовляв, недостатньо активно підтримує українську армію, а також про "гріхи" патріарх РПЦ Кіріла, якому підпорядковується УПЦ МП.

Натомість Бондарук не вступав у словесну перепалку. Він нагадав, що у Луцьку вони проводять антивоєнну ходу вже 20 років та закликав молитися, щоб не було війн, та шанувати ветеранів.

Пізніше він підійшов до активістів "Свічі", щоб поспілкуватися. Ті почали казали Бондаруку антипутінські гасла, а також виконали Гімн України, щоб вшанувати Небесну сотню і вбитих у АТО.


Антимосковський протест продовжився і на Театральному майдані, коли колона рухалася до Покровського храму.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боже, куди світ котиться. людей використали вчергове заради політичних інтересів. завтра покажуть російські канали, що на Заході українців утискають у вірі, хоча у Конституції вільне віровираження! хоч баптист чи католик. продумана чергова акція, людей зводять лобами. допоки це буде, і українці не обєднаються між собою - доти буде розбрат в державі!
Відповісти
що поганого в тому, щоб закликати зазомбованих "канонічниками" до єдності Української церкви?Чи ми маємо боятися , що про нас подумають десь там.Чи ми забули свою історію?Чи ми вже маємо навіть про це боятися сказати, щоб часом рашисти щось не подумали?І зовсім це не чиїсь інтереси, а насамперед наші, бо інакше вони не зупиняться на Криму і Донбасі, а пролізуть і на Волинь, бо вже давно прогризли мізки нашим поліщукам своїм руським міром і канонічною московською церквою.Навіть діти волинських прихожан їхнього патріархату ненавидять українську церкву(з власного досвіду це стверджую)А це вже страшно, бо що нас чекає в майбутньому.І подивіться Українські сенсації, щоб було зрозуміліше, хто зацікавлений http://tsn.ua/ukrayina/cerkovniy-separatizm-v-ukrayini-sponsoruyut-robotodavci-teroristiv-girkina-ta-borodaya-362132.html
Відповісти
ЗАПЕРЕЧУЮ!!!
ТУТ був протест проти путінського іга!!! А в нас своя церква має бути і її має очолити митрополит який буде обраний 13 серпня і я вірю що це буде щирий українець так само як і покійний митрополит Володимир. Я проти проросійського ієрарха!!! Я щиро вірю що ми знову перейдемо під юрисдикцію Константинополя, як це було до 1686 року, коли Москва нас по сут "купила" і примусила Константинополь Україну віддати Москві... ЩИРО вірю що звільнимось від іга Москви.
Відповісти
Ніколи Україна не обьєднається , поки таки придурки будуть ходити по ії землі ....
Відповісти
та чо`?
то так удобнiше даже як всi зрадники разом збираются - зачиску мона зробить за пiвчаса
Відповісти
РПЦ благословило російських терористів на вбивства в Україні.
Відповісти
Саме РПЦ, а не Українська Православна Церква(МП) і так канонічна, тому що це не просто слова. Я також маю надію, що наступний Блажінніший буде проУкраїнського спрямування і відійдемо від МП у Константинопільський Патріархат, відновлючи історичну справедливість, про те, й надалі не розумію як можна ходити у церкву де Предстоятель пан Філарет (Денисенко). Тому хто думає, що ми зазомбовані раджу звернутися до першоджерел розколу Української Православної Церкви, раджу підняти цитати із газет вашого владики Філарета, раджу пригадати бійки в храмах, до яких він призвів. У разі якщо церква об'єднається під його началом я, мабуть, буду їздити у Польщу для прийнятття таїнст. Прошу вибачення, якщо когось образив, але тільки через те, що у молитві згадується Патріарх Кіріл у нашій церкві, ми не є зрадниками, сепаратистами чи п'ятою колоною Москви. Ми Православні Християни !!! Миру усім!!!
Відповісти
Пiдтримую на 1000 вiдсоткiв!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Будь-яув церква сьогодні всього лиш бізнес. Але всеодно не розумію людей, які ходять до МП? Як можна бути настільки тупими?
Відповісти
протестувати проти антивоєнної хресної ходи.
Відповісти
Добре,МП (Московський патріархат)не подобається.Але МП виступив ПРОТИ ВІЙНИ.До сих пір КП (Київський патріархат) не виступив проти війни.Факт.
Відповісти
це тільки хода.а упц кп допомагає матеріально арміі.і чому тількі в російській церкві питають де хрестився де відспівувався і в разі як що робилося у другій церкві не проводять службу.бог єдиний і не може бути такого розділення.в російських монастирях висять даже пам"ятки.це визиває не приємні відчуття.я хрестилася упц мп але зараз думаю настав час прєднатися до нашоі справжньоі церкви.такого як володимир вже не буде.
Відповісти
Olha,якнайшвидше навідайся в лікарню, що Липинах. Бо лише хвора на голову людина може нести таку єресь. Невже не розумієш, що УПЦ МП - це церква пол-Пут-іна і вона ніколи не була миролюбивою. Прийшла рознарядка із кремля провести антивоєнний похід - і місцеві промосковські попи легко взяли під козирьок.
Відповісти
ну й ви придурки,так це Кирил благослоаляэ братовбивчу війну чи все таки Філарет та греко-католики?
Відповісти
убогая значит у Бога, у него нет национальности и он любовь, но бойтесь своих пастырей, ибо по делам их узнаете их, смотритете скоро у вас в каждом селе будет своя церьков, заблудились православные
Відповісти
Вкотре віряни з Кихвського патріархату докоряють нам за зв'зок з Москвою і Кирилом. Шкода людей, їх на хресний хід покликала віра в Бога і бажання послужити йому. Проте і представників з Київського патріархату можна зрозуміти. Скільки на нас ще лягатими тінь "добрих діл Москви"?
Відповісти
Царю небесний, Утішителю Душе істини, Іже везді сий і вся ісполняяй, Сокровище благих і жизні Подателю, приіди і вселися в ни і очисти ни от всякія скверни, і спаси, Блаже, душі наша.
Відповісти
Не чіпайте церкву. Наша церква " Єдина Апостольська церква" Не можна ділити Христа,ми всі брати і сестри. Ми вірим і молимось так як вірили наші діди і прадіди.Істинна церква завжди була гонима,зараз православних ненавидять і знищують в багатьох куточках землі.
Відповісти
УПЦ МП - це 5 колнона в Україні!
Відповісти
А Ви це гальмо України!!!!!
Відповісти
Ну й вийшли кілька людей проти хресного ходу.А ми з молитвою пройшли.Молились Матінці Божій, Спасителю, Святим і це дуже добре.Ми всі незалежно від національності брати і сестри, ми за мир і любов.
Відповісти
ніхто не згадує тих людей, кому прийшлося стояти в заторах? В кожного з них були свої справи і плани. Чому вони мали пектися на сонці або йти пішки?
Відповісти
Православні МП погані? А бабтисти, п'ятдесятники, мормони, свідки єгові, кришнаіти, суботники і багато- багато інших сект хороші. Клоуни а не " нація"
Відповісти
вони нас не вбивають. дякую за мітинг
Відповісти
Цей так званий протест - розпалювання ворожнечі між православними українцями і це зробили антидержавники.
Відповісти
Щось дуже підозрюю, що МП молилося не за нашу перемогу і кінець війни, а просто за кінець війни і безславне складання зброї.
Відповісти
Головні тези чергової заказухи від ВолиньПост:
1)"Антивоєнна". А з чого це було взято? Бо молились за мир?
2) "активісти нагадали йому, що Московський патріархат, мовляв, недостатньо активно підтримує українську армію". Очевидно, що "активісти" дуже сильно "слідкують" за тим, як УПЦ "недостатньо" допомагає українській армії. А що в цьому разі є допомогою? 70 комплектів війської форми від Михаїла?
3) "Ті почали казали Бондаруку антипутінські гасла, а також виконали Гімн України, щоб вшанувати Небесну сотню і вбитих у АТО." А ми не вшановуємо? Як ще язик повертається так брехати?
Відповісти
На війні гинуть солдати, що належать до різних конфесій.
Церква єдина тільки навколо Христа. Політики ж вносять тільки чвари.
Задумайтесь чому неканонічні Православні Церкви:
Перебувають поза євхаристійним спілкуванням з Вселенським Православ'ям ОСЬ перелік:
Найбільші:
Українська Автокефальна Православна Церква (1988-)
Українська Православна Церква - Київський Патріархат (1992-)
Дрібні:
В Україні:
Українська Автокефальна Православна Церква - Апостольська (2002-)
Українська Автокефальна Православна Церква Канонічна (2004-)
Українська Автокефальна Православна Церква (оновлена) (2006-)
Українська Автономна Православна Церква Львова (1999-)
ДО ЦИХ ПІР НЕ ОБ'ЄДНУЮТЬСЯ А ТІЛЬКИ РОЗКОЛЮЮТЬСЯ?
Відповідь нехай кожен дасть собі сам...
Відповісти
Та ж пісня із московського афона імені Гундяєва і Путлєра...Миролюбці ви довбані. Менше горлапаньте, тоді в Україні запанує мир і злагода
Відповісти
Давай дуй в АТО доказуй любов до Батькiвщини
Відповісти
МОЛОДЦІ !!!!!
Відповісти
упц яка провела хресний хід зібрала людей, ветеранів всі гарно помолились за мир і спокій.похвально, молодці. Були проплачені 10 людей які біля покрови викинули гасла і пішли молитись разом зусіма, стали під ікони опустили голови і заробили по200гр що постояли з плакатами.Проте кому ціуаво що люди молились? якби недесять провокаторів то цю подію ніхто б непомітив.А де кп де їхні молитви чи тільки провокаторів зібрали.

Відповісти
Чому священники МП відмовляються ховати загиблиг військових? скільки ще будем терпіти кремлівських попів-кгбістів в рясах та іродів!!!!!!
Відповісти
Заборонити московський патріархат і зробити єдину Українську церкву
Відповісти
крім клоунів з табличками та іхніх хозяев бувших радянськіх партократів які 24 рокі назад продали нас жидо-масонам та для массового зомбування створили телешоу верховна зрада.а щоб стадо надіялось на покращення кожні 3-5 років перефарбовуются в інші колери.і теперішня бойня також іх рук справа.тому що чим більше вони знищать молодих патріотів які зараз на сходи тим довше буде можливість грабувати Украіну .люди прокинтесь в нас один ворог-ОЛІГАРХІ
Відповісти
тзв небесна сотня про яку так кричать митингари помирала за материальни цинности за можливо краще життя в европи для свого тила а не за виру христову и тому з християнськои точки зору повинна осуджуватись
Відповісти
Нарешті й до волинян дійшло, що собою являє московське православіє...
Відповісти
Ви може Ісусу помоліться,а то зі своім "православіем" вже задовбали.А всі інші християнські церкви по вашому "лівославні". "Руський мір" і "Православіе" придумане КГБ,ФСБ ведуть війну від 1917 року і вірою тільки прикриваються. А люди , за зомбовані проросійскими пропогандистами, стають ще й перед ними на коліна.
Відповісти
з вашои логики саме ваше иснування придумали кгб и фсб а праву наву и яву наши предки славили ще задовго до появи цих структур тому термин православне християнство виражае в соби взаемне поеднання двох культур свитоглядив религий це поеднання легко прослидковуеться у святкуваннях религийних свят повсякденному житти украинця де вин в основному керуеться прикметами ане християнськими заповидями але для такого анализу потрибне глибоке мислення ане поверхови емоции
Відповісти
чому мені цікаво ,ніхто не протестував проти бандерштату?Коли реально в країні йде війна- ми співаємо, похвально,а коли моляться- гоними під різними гаслами!Люди вас цькують на церкву для того ,щоб відвернути від суттєвіших проблем!
Відповісти
Наша "Апостольська церква" кожного року проводить такі хресні ходи.Люди з плакатами це провокатори яких тільки встигали перевозити з місця на місце.Мені цих "мітингарів" просто жаль,з ненависті і злості нічого доброго в них не буде.
Відповісти
Православні молились, а провокатори співали в той час гімн.Хіба це нормально???
Відповісти
Що ж настали такі часи що вже "
Єдина Апостолбська Православна Церква" заважає, хочуть свою "незалежну", а як Бога будуть ділити??? Ми всі незалежно від національності брати і сестри, ходим в одну церкву віруєм в Єдиного Бога.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку антивоєнну ходу УПЦ МП зустріли антипутінськими гаслами.ФОТО.ВІДЕО
10 серпень, 2014, 17:54