Волинська влада і церковники домовилися про співпрацю

Волинська влада і церковники домовилися про співпрацю
На Волині влада та представники церкви домовилися про спільну опіку над постраждалими у війні, а також вирішили разом працювати над консолідацією суспільства.

Про це йшлося 11 серпня під час зустрічі голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з духовенством Української православної церкви Московського патріархату.

Домовилися про опіку над сиротами, батьки яких загинули в АТО. За словами прес-секретаря Волинської єпархії Валентина Марчука, вони вже думають над тим, як надавати духовну підтримку сиротам. Гунчик, зі свого боку, запевнив, що підтримає цю опіку.

Вирішили разом підтримувати і сім’ї, в яких є постраждалі у війні з терористами. На це, за словами губернатора, є окреме розпорядження президента. Володимир Гунчик разом зі священиками особисто будуть відвідувати такі сім’ї.

Говорили і про волинське населення загалом. За словами посадовця, є сили, які намагаються робити провокації та роз’єднувати людей, особливо на релігійному ґрунті. Він навів приклад села на Рівненщині, яке перейшло від УПЦ МП до УПЦ КП. Гунчик просив священиків, щоб ті підтримали патріотичний дух населення.

«Я просив би, щоб цей патріотизм, цей дух братерства і відповідальності за свою країну звучав і в ваших проповідях під час служб у церквах, монастирях, на площах. Ми повинні разом вибудовувати вільну незалежну державу і разом піднімати авторитет і гордість за свою країну», - зазначив очільник області.

У свою чергу Валентин Марчук наголосив, що Українська православна церква завжди стояла на позиціях захисту вітчизни і, як може, робить благодійні акції та допомагає військовим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, прочитають молитву за довгії лєта Гундяєву і тим самим підтримають.
Відповісти
Закрив би ротік і пішов би (герой) воювати на схід. Ти коли останій раз дав копійку на армію?
Відповісти
Останні новини
Волинська влада і церковники домовилися про співпрацю
11 серпень, 2014, 14:43