Волинян просять «пригальмувати» з кондиціонерами та бойлерами

Волинян просять «пригальмувати» з кондиціонерами та бойлерами
У «Волиньобленерго» просять волинян знизити рівень споживання електроенергії.

Для області обмеження наразі встановлене на рівні 5,8 МВт, − повідомляють у прес-службі організації.

«Суттєве зменшення поставок газу та вугілля на теплові електростанції призвели до дефіцитного балансу виробництва та споживання електричної енергії. Через це в об’єднаній електроенергетичній системі України виникла реальна загроза її стабільній та безперебійній роботі. Єдиним чинником, який може цьому запобігти та не допустити системних аварійних вимкнень, є дотримання електропередавальними організаціями встановлених граничних величин споживання електроенергії», − йдеться в повідомленні обленерго.

За даними станом на серпень, наразі дотриматися таких встановлених граничних величин не просто, адже спека спонукає населення активно використовувати кондиціонери, а також, через відсутність централізованого гарячого водопостачання в містах, й електричні бойлери.

«Неконтрольоване використання цих потужних електроприладів створює перевантаження енергосистеми», − переконують в організації.

Тому, аби не допустити перевантаження і спрацювання автоматики захисту необхідно забезпечити зниження споживання електроенергії до встановленого рівня. Тож, «Волиньобленерго» звертається до волинян з проханням обмежити використання електроенергії і не вмикати кондиціонери і електробойлери у години найбільшого навантаження, а саме: з 12:00 до 17:00 та з 21:00 до 22:00.

«ПАТ «Волиньобленерго» просить з розумінням поставитися до тимчасових обмежень, адже тільки вони в змозі забезпечити безперебійну роботу об’єднаної енергосистеми України та гарантувати якісне і надійне електропостачання в майбутньому», − резюмують в обленерго.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То включіть гарячу воду...
Відповісти
А може нам взагалі не жити? Дешевше вийде. Чим думав мер міста, коли відключив гарячу воду? не знав,що зросте потреба в електроенергії? Лучанам,що не митися в таку жару? Що-що а електроенергії наша країна виробляє достатньо.А олігархи, які продають електроенергію за кордон можуть трохи умірити свої апетити і направити її на внутрішній ринок для населення.
Відповісти
добре більше нічого, а куди дівається електроенергія? іде на ахметовські заводи та ін!!?
Відповісти

Ну от, тепер просять у населення з розумінням поставитися до тимчасових обмежень...
А гроші то ми сплачували і сплачуємо і немалі ( населення і організації та підприємства) за користування ел.ен. Тож куди ці кошти скеровували - напевне не на модернізацію чи удосконалення електромереж чи генеруючих станцій.
Можливо вже необхідно і то негайно переглянути системи приватизації обленерго,
Відповісти
Гроші які ви сплачували пішли на утоимання вашого президента за якого ви голосували. Так що зуби на полку або вимагаіте від яника повернення ваших ресурсів)
Відповісти
Хай ідуть в дупу !!!!!
Відповісти
от-так!!! ще й без світла посидимо!!! всі в палатки й на поля жити...
Відповісти
мене в палатку до себе візьмеш?))
Відповісти
А я тільки налаштувався на купівлю додаткових електрообігрівачів на зиму :)
Хай не скиглять, а приводять свої електромережі в людський стан. Попривикали шаритися і косити капусту з "лохів". Пора працювати.
Відповісти
З таким дуроломом як ти приведеш до порядку, платити 30 коп, а хотеть на 1 грн! Продовжуйте, веер будет!
Відповісти
Останні новини
Волинян просять «пригальмувати» з кондиціонерами та бойлерами
12 серпень, 2014, 09:28