На Волині полігони «не справляються» зі сміттям, - екологи

На Волині полігони «не справляються» зі сміттям, - екологи
Існуючі полігони та сміттєзвалища не вирішують проблему поводження з твердими побутовими відходами на Волині.

Про це йдеться у відповіді управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації на запит депутата обласної ради Сергія Слабенка "щодо необхідності проведення перевірки додержання санітарних норм на територіях селищних рад та об'єктів, де розташовані зони відпочинку громадян".

"При щорічному зростанні обсягів утворення відходів та практично відсутній системі роздільного збирання побутових відходів, існуючі полігони та сміттєзвалища не вирішують проблему поводження з твердими побутовими відходами", - відзначають екологи.

Щоб покращити ситуацію у "сфері поводження з твердими побутовими відходами, в управлінні екології та природних ресурсів пропонують розробити проектно-кошторисну документацію для будівництва сміттєпереробного комплексу.

"Розробити та погодити у встановленому законодавством порядку проектно-кошторисну документацію по будівництву сміттєперероблювального комплексу, так як найбільш перспективною на нашу думку є комплексна переробка побутових відходів, яка передбачає вилучення корисних компонентів із ТПВ з послідуючим похованням залишку на полігонах", - йдеться в документі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.