Лучани платять борги за воду за новими тарифами

Лучани платять борги за воду за новими тарифами
Мешканці Луцька мусять платити за комунальну воду, використану до липня, за новими, вищими цінами, які почали діяти з липня.

Обговорення ситуації, що склалася, за участю голів ОСББ, працівників "Водоканалу" та громадських активістів відбулося 12 серпня.

Як пояснив президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавренюк, з 1 липня 2014 року відбулося підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення на 78%.

Однак мешканців, які мали заборгованість за період до початку липня, змушують сплачувати за воду вже за новими тарифами, а не тими, що діяли до підвищення у липні.

На думку Лавренюка, КП «Луцькводоканал» поводиться неправильно.

Натомість начальник відділу збуту підприємства Віктор Цвяк зазначив, що «Луцькводоканал» нараховує суму до сплати за використану воду згідно з формулою, яка є законною.

Він погодився з тим, що в житті бувають випадки, коли людина не могла заплатити за воду раніше з певних причин. Для цього є законна процедура – мешканець повинен подати заяву і документи, які підтверджують причини неспроможності заплатити раніше. В такому разі йому зроблять перерахунок, і він заплатить за старими цінами. В іншому разі буде платити за новими тарифами.

Проте мешканці не можуть підтвердити, коли і скільки вони використали води, бо такої статистики не ведуть. Відтак, не можуть обґрунтувати свої претензії на те, щоб за використану воду до липня платити за долипневими нижчими цінами.

Відтак Лавренюк пропонує головам ОСББ шукати правду в Антимонопольному комітеті України і Державній інспекції з захисту прав споживачів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Але ж яку потрібно мати безсовестность керівникам водоканалу і тим, хто їх в цьому підтримує, що б фактично у військовий час для країни ще і дерти з народу гроші, які можна було б відправити як пожертвування на АТО. Тим паче, що багато волинських хлопців гинуть. А у Луцьку виникае новий рух: ВГЛ (водоканальщики грабують людей). Старі борги оплачувати за старими тарифами!
Відповісти