В УПЦ МП сьогодні оберуть нового предстоятеля

В УПЦ МП сьогодні оберуть нового предстоятеля
У середу, 13 серпня, Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату обирає нового предстоятеля церкви.

Інтронізація нового глави церкви відбудеться 17 серпня, - пише ТСН.

Обрання предстоятеля пройде у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі у трапезній палаті у Храмі преподобних Антонія і Феодосія.

Голосування буде проходити таємно, в бюлетень внесені імена всіх 74-х діючих єпископів. У Соборі також візьмуть участь 9 позаштатних єпископів, які зараз знаходяться на спокої.

Голосування буде проходити у два тури: у першому турі з 74-х єпископів буде визначено три кандидатури, а в другому турі з цих трьох кандидатур буде обраний предстоятель УПЦ МП.

Як очікується, глава УПЦ МП буде обраний за один день, 13 серпня.

Серед претендентів на пост глави УПЦ МП - кілька імен, вважають експерти. Найчастіше називають митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, який з лютого є місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри. Є думка, що він багатьох влаштовує, оскільки перебуває поза політикою і дуже обережний.

Нещодавно з'явилася кандидатура митрополита Вінницького і Барського Симеона, якого вважають близьким до президента Петра Порошенка.

Серед кандидатів називають також митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона і митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, хоча їх вважають занадто проросійськими.

Ще один кандидат - намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

Як повідомлялося, глава УПЦ (МП) митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) помер вранці 5 липня. Він був предстоятелем УПЦ (МП) з 1992 по 2014 рр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кто угодно
только не друг ПАРАШенко
Відповісти
Останні новини
В УПЦ МП сьогодні оберуть нового предстоятеля
13 серпень, 2014, 08:52