Іноземці безплатно стерилізуватимуть луцьких собак

Іноземці безплатно стерилізуватимуть луцьких собак
Уже невдовзі луцьких собак впродовж цілого місяця безкоштовно стерилізуватиме міжнародна організація «Чотири лапи».

Про це остаточно домовились представники «Волинського товариства захисту тварин», міської влади та організації «Чотири лапи» під час зустрічі у Луцькій міській раді 28 квітня.

Як розповіла керівник організації «Волинське товариство захисту тварин» Дана Новарчук, вона близько чотирьох місяців вмовляла «Чотири лапи», аби вони допомогли зі стерилізацію безпритульних псів у Луцьку, адже ні міська влада, ні сама організація не в силах вирішити цю проблему самотужки.

І хоча ця міжнародна організація в Україні працює лише у тих містах, де проводитиметься футбольний чемпіонат «Євро-2012», утім на пропозицію Дани Новарчук вона згодилась.

Як розповів представник організації Явор Гечев, «Чотири лапи» співпрацюють з міською владою лише у тих містах, де не знищують бездомних тварин, діють притулки та затверджені програми стерилізації. А оскільки у Луцьку відстріл собак буде офіційно заборонений чотири роки і прийнята програма стерилізації, то «Чотири лапи» готові допомогти Луцьку, причому безкоштовно. Єдине чого іноземці потребують – це безкоштовне проживання й харчування, а також охорона мобільної ветклініки, однак у мерії запевнили, що з цим проблем не буде.

Явор Гечев також розповів, що уже 3 травня іноземні ветеринари розпочнуть роботу у Львові. Там вони планують займатись стерилізацією щонайменше місяць, а опісля приїдуть до Луцька, теж на місяць часу.

«Ми маємо бус, у якому і розміщується наша мобільна ветеринарна клініка. Усі медикаменти ми купуватимемо за свій рахунок. У день ми відловлюватимемо і стерилізуватимемо від 20 до 30 собак, а вже наступного дня їх відпускатимемо і ловитимемо нових. Починатимемо з центру міста і далі по районах», – розповів Явор Гечев.

Також він зауважив, що до Луцька приїде 6-8 ветеринарів, за місяць вони планують стерилізувати усіх безпритульних собак у місті, а це близько трьох тисяч тварин.

Опісля зустрічі у луцькій мерії іноземці поїхали у луцький притулок для собак, що на вулиці Мамсурова, 9, де нині утримується близько 300 псів.

Оглянувши притулок, представники організації «Чотири лапи» описали побачене позитивно.

«У притулку дуже чисто. Собаки щасливі. Найважливіше, що собаки почуваються добре – не у стресі, не хворі. Це помітно, тому приємно», – висловилась ветеринар із Болгарії Марина Іванова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну стерилизуют и что?
Меньше их не станет и гоняться за детьми и кусать их они не перестанут!
Відповісти
Дана МОЛОДЕЦЬ! AntiDog хочеш стріляти? Стріляй власноруч!
Відповісти
Попросіть хай Лікарі Щей в Боголюби зїдуть
Відповісти
Останні новини
Іноземці безплатно стерилізуватимуть луцьких собак
28 квітень, 2012, 16:28