У Луцьку майстри вогню та тіней збирали гроші для військових. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку майстри вогню та тіней збирали гроші для військових. ФОТО. ВІДЕО
Театр тіней "По ту сторону" та Театр вогню "Воїни небес" збирали кошти для військових.

Благодійний захід відбувся 17 серпня на Театральному майдані Луцька, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Хоча вистава і розпочалася на годину пізніше, у зв'язку з виникненням неочікуваних технічних негараздів, охочих помилуватися гарним дійством та допомогти українській армії це не злякало.

Так, артисти з Театру тіней під пісню-реквієм "Пливе кача" продемонстрували декілька сцен, серед яких були як сумні, так і веселі.

"Пожертвуй мінімальним, адже вони жертвують найдорожчим - власним життям!", - закликали лучан організатори. Ініціював захід молодий режисер-постановник театру Андрій Мошковський.

Хлопець запевнив, що такі покази мають лише одну мету - допомогти пораненим військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні у шпиталі, адже вони жертвують своїм здоров’ям та життям заради єдності та миру в країні:

"Це – неодноразова акція, у наших планах - показати подібні вистави і у інших містах та селищах Волинської області. Ми не будемо зупинятися, доки не переконаємося, що нашої допомоги більше не потрібно. А бійцям, які лікуються у військовому госпіталі, ми бажаємо швидкого одужання та мирного неба над головою", - каже активіст.

До слова, у показі вистав взяли участь п’ятеро «тіньових» акторів. Так, «заробляли» гроші для волинських вояк Богдана Дорощук, Анна Лановенко, Андрій Мошковський, Ангеліна Куля та Аліна Бохонко.

Ведуча дійства Галина Падалко розповіла, що митцям вдалося зібрати 447 гривень, а раніше, під час подібного дійства зібрали 842 гривні.

"Кошти, зібрані від обох переглядів, передадуть волонтерам, які працюють у військовому госпіталі. Я вважаю, що у цій ситуації ніхто не має права залишатися осторонь. Ясна річ, що не всі можуть тримати зброю або ж робити перев’язки пораненим, але хоча б маленькі кроки зі свого боку повинен робити кожен. Це вже питання честі і совісті... Звичайно, на таких заходах не можна назбирати десятків тисяч, але саме такі акції - показник єдності і небайдужості молодих патріотів, які у складній ситуації роблять максимум для того, щоб підтримати військових", - каже дівчина.

У рамках акції також виступив й Театр вогню "Воїни небес". Хлопці та дівчата здивували лучан вміннями вправлятися з вогняною стихією.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку майстри вогню та тіней збирали гроші для військових. ФОТО. ВІДЕО
19 серпень, 2014, 07:43