У Луцьку шукають волонтерів для допомоги силам АТО

У Луцьку шукають волонтерів для допомоги силам АТО
Активісти громадської організації «Автомайдан України», які відвозять гуманітарні вантажі українським силовикам у зону АТО, потребують підтримки небайдужих лучан.

Керівник ГО Олег Бондарук якраз повернувся із зони АТО, куди відвіз близько чотирьох тонн гуманітарного вантажу, - пише IA ZIK.

«Було в нас завдання доставити гуманітарний вантаж у зону АТО, на передові блокпости. Ми допомогу відвезли в район міста Щастя на «Айдар», де зустрілися з волинськими хлопцями-айдарівцями», – зазначив він.

Із активістами також їздив і батюшка, адже солдати, окрім матеріальної, потребують підтримки і духовної.

«З нами поїхав священик – отець Михайло. Він допомагав збирати продукти серед парафіян. Він посповідав, попричащав хлопців із «Айдару». Через добу після того був бій, в якому кілька хлопців загинули», – каже волонтер.

На передовій активісти залишили близько 4 тонн вантажу: крупи, цукор, вермішель, кава, чай, цигарки, одяг. «А на передових блокпостах залишали бензопили, цвяхи, лопати. Саме там, де пройшли бої і була звільнена територія, і бійці роблять укріплення. Не вистачає також взуття – критично», – зазначив Олег Бондарук.

За його словами, масштабно гуманітарну допомогу почали возити «ще до так званого «перемир’я», ще коли Слов’янськ не був звільнений».

«Зараз змінюємо стратегію. Вже не будемо возити невеликими бусами, які беруть по 4 тонни. Зараз возимо 5-10-тонниками». Тому нам якраз потрібні транспортні засоби, щоб розвозили продукти в зоні АТО. Схема така – туди фура везе 10-20 тонн, а вже по місцях вантаж розвозять невеликими бусами», – розповів лідер «Автомайдану України».

Він стверджує: «На кожному блокпосту є свої потреби. Логістична служба війська працює вкрай погано. Вона не встигає за переміщеннями військовослужбовців. Речей, які є на військових базах, бракує на передових блокпостах».

Попри кепське матеріальне забезпечення, моральний дух українських військових – високий.

«Перемогти. Тільки перемога. В їхніх очах тільки перемога і прагнення «віддячити» тим сепаратистам, які вбивали їхніх побратимів», - мовив громадський діяч.

Він закликав небайдужих лучан долучатися до акції «Підтримай армію України», яка триває у супермаркетах Луцька. «Ця акція буде поширюватися ще у чотирьох областях. Нам потрібні волонтери, адже збільшуються масштаби гуманітарного вантажу. А це все треба сортувати, пакувати», – розповів Бондарук.

Довідка

Отримати додаткову інформацію про участь у акції «Підтримай армію України» можна за телефоном: (095) 187 06 88 Оксана.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: громада, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Доброго дня мені 30 років проживаю в місті Луцьк маю дуже велике бажання допомогти нашим бійцям . Чи потрібні Вам люди для допомоги ?. Готовий допомагати фізично .
Відповісти
Останні новини
У Луцьку шукають волонтерів для допомоги силам АТО
20 серпень, 2014, 13:07