Митрополит Михаїл розкритикував УПЦ МП за співпрацю з сепаратистами. ФОТО. ВІДЕО

Митрополит Михаїл розкритикував УПЦ МП за співпрацю з сепаратистами. ФОТО. ВІДЕО
Митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл нагадав про антиукраїнські сили, через які гинуть патріотина Сході

Про це він розповів у промові під час церемонії відспівування бійця "Айдару" Сергія Климчука у Свято-Троїцькому соборі Луцька 24 серпня.

Михаїл пояснив, що в Україні є політики та духовенство, які працюють на розкол країни.

"Ми радієм, що Господь дав нам незалежність, але скорбимо, що в мирний час, в необ'явленій війні ми хороним наших рідних, близьких... Немає слів висловити тривогу, останній це похорон, чи буде завтра", - відзначив Михаїл.

Він висловив здивування, чому люди, які народилися в Україні, працюють на її окупантів.

"Здається, як людина, що живе в Україні, може зневажати українське? Як українець, який їсть український хліб, може вбивати українця? Як український народний депутат може голосувати проти України? Як українська політична партія може фінансувати сепаратистів? Як український православний священик може очолювати тих сепаратистів? Важко пояснити", - зазначив сановник.

За його словами, сьогодні українцям "потрібна єдність, нам сьогодні потрібен мир, нам потрібно бачити в ближньому... земляка, побратима, християнина".

Також Михаїл відверто назвав тих, хто допомагає сепаратистам на Сході: "Якщо ти купив свічку в православному храмі Московського патріархату, ти сплатив податок на черговий патрон, щоби вбили твого брата".

"Якщо ти на виборах проголосував за депутата, який дивиться не на Україну, ти проголосував бути завтра в рабстві, за черговий снаряд, який буде випущений на Україну", - додав митрополит.

Він нагадав, що Сергій Климчук був одним із тих, хто небайдужий до долі України, і тому пішов захищати її незалежність одним із перших: "Ця небайдужість спонукала Сергія одним із перших піти захищати свій край".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сепаратисти, антисепаратисти, хунтівці?
Відповісти
Невже це митрополит, так самопроголошений розкольник
Відповісти
Розкольників ви шукаєте не в тому храмі!Добре вивчіть питання,а потім коментуйте.Та що з вас візьмеш......
Відповісти
І це слова сектанта
Відповісти
Вічна память героям, яка переживе чвари церковників.
Відповісти
НУ чому? чому не про мир? скільки можна ненавидіти?
Відповісти
А хто ж розколов церкву???В церквах МП постійно моляться за мир. Дуже приємно що в нашій церкві відсутня політика.Наша церква завжди закликає до миру, любові.Не знаю як де, а в нас свіча це жертва Богу, а не засіб для збагачення.
Відповісти
На сайті Волинської єпапхії є інфа, що позавчора священики зібрали 20 тонпродуктів і 25 тис грн на армію. А михаїл все проповідує про мп, а не про Бога
Відповісти
"По ділам їх пізнаєте їх"- це істина.Зробили розкол, посіяли зерна розбрату, а тепер збирають урожай.
Відповісти
Церкви КП більш схожі на політичну партію ніж церкву.
Відповісти
Я не маю права осуджувати,але хіба таке може говорити людина в сані?Свічку ставлять Богу,а куди йде пожертва це вже не наша справа.КП просто користується ситуацією і сіє ще більший розбрат між людьми,а мали б показати приклад любові і смирення...
Відповісти
ви "путінсько-кирилогундяєвські скольнікі"української церкви мп- до раші-шагом марш ,бо в росії таких сраколизників не має як у нашого владиченьки московика. і розберись кого ти називаєш розкольником.А українська церква - це наша рідна і митрополит наш, а не азіат-перефарбований лис.
Відповісти
Дурак, ты, Мишка !
Відповісти
Кому що, а курці просо.
Відповісти
Нарешті церква почала говорити в голос. Тільки злобні мусульмани та прихожани УПЦ МП ненавидять інші віри і сіють розбрат на планеті, хто вважає що в світі є тільки Кирил раджу переселятись в Москву! Думаю ще декілька років і Кирил та Путін знищать церкви так як їх кумир Сталін тільки зроблятьз храмів не сільксі клуби та конюшні а нічні та ресторани!
Відповісти
Правильно сказал. Московский патриархат , коммунисты и регионалы - первые злейшие враги Украины.
Відповісти
Господи это говорит человек в сане????!!!!Ужас!!Не знаю кому он служит но не Богу.....
Відповісти
За місяць мені прийшлося бути на трьох похоронах наших героїв, котрі загинули на сході. При похоронах які проводили священики Української Православної Церкви( назви Московського патріархату в мін. юсті доречі немає, це припис нажаль неграмотних журналістів або такких борців, як "бдат Михайло"), не було сказано жодного слова про політику, тільки слова підтримки скорботним родичам і любові і молитви за покійних. А на рахунок свічок можу сказати лише одне---- КОЖНИЙ СУДИТЬ В МІРУ СВОЕЇ РОЗПУЩЕНОСТІ,
Відповісти
Дивно, що Михайло Зiнкевич на похоронах веде розпалювання мiжцерковних чвар, не говорить про любов, а говорить про ненависть. Це вже другий раз. Перший раз так було, коли Михайло 27 лютого сказав, що міліціонерів кидати гранати в народ навчили священики УПЦ-МП (про що писав цей сайт). Та й для чого казати неправду? Речник УПЦ прот. Коваленко та особистий секретар Предстоятеля УПЦ Олександр Драбинко прямо схвалювали АТО, це легко перевiрити. УПЦ-КП (як і більшість тих, хто ділить сьогодні владу, вишукуючи та звільняючи усі можливі посади) думає лише про ту саму владу - над Лаврами, монастирями. Як писав у себе на "Фейсбук" речник Авакова - С. Речинський: "Сейчас, после смерти митрополита Владимира радикалы как в России, так и в Украине опять взбодрятся, опять постараются разорвать страну, посеять еще больше ненависти на церковной ниве. Как это не дико звучит. Уже сейчас в больших и малых городах Украины под лозунгами «геть Московский патриархат» негодяи пытаются отнимать храмы, опять сеют ненависть. Не знаю, в курсе ли патриарх Филарет? В курсе, конечно. И хоть и не благословляет, но молча одобряет. Больше приходов – больше власти, выше статус". На жаль, це сумна правда нашого сьогодення...
Відповісти
навіщо розпалюєте ворожнечу між людьми, навіщо друкуєте цю зловісну політику з уст так званого митрополита-бізнесмена? Церква - це Христос, а в його мові ніколи його нема, а є тільки ніби Укпаїна. ТО чому не назбирає стільки грошей і допомоги українській армії, як це робить Волинська єпархія УПЦ? Чому ви про це не друкуєте? При такому ставленні миру в Україні не буде.
Відповісти
без "ворогів" - не жилець!
Відповісти
А який сенс в розкольниках, я вважаю що повинен бути не Київський, а Луцький патріархат,і так в кожному поселенні свій патріархат, і всі будуть гордитися які вони незалежні патріоти рідної землі. Одне питання - при чому тут БОГ
Відповісти
Зайдите в ютуб и посмотрите (Православие в законе),а потом защищайте м.п.
Відповісти
Можливо Михаїл трохи "перегнув палку" під час панахиди, але особисто я переконаний, що не буде міцної Української Держави, без справжньої Української Церкви. Церква, як інститут якому найбільше довіряють громадяни, не може бути осторонь суспільних процесів, особливо сьогодні. Церква, окрім турботи про душу людей, просто зобов"язана виховувати свідомих громадян, в іншому випадку нас чекає і крах духовності, і крах держави.
Відповісти
Батькам горе, мішці радість(дурдом)
Відповісти
Святе Письмо каже,що в Царстві Божім не буде не еліна, ні єврея,( можу добавити від себе, що не росіянина ні білоруса ні українця), а все і у всім Христос. Маймо любов в своїх серцях і цим ми докажемо,що ми щирі українці,- як це робили наші пращури.
Відповісти
ДЛЯ БОГА ВСІ ОДНАКОВІ, ЧИ ТО РОСІЯНИ, ЧИ УКРАЇНЦІ, ЧИ ГРУЗИНИ... ДУША ТА ЇЇ ЧИСТОТА.
ПРАВОСЛАВНІ ТАК ЗВАНІ МП З БОЄМ НЕ ЗАБИРАЛИ ЖОДНОГО ХРАМУ, А БУДУЮТЬ З ПОЖЕРТВ ПРИХОЖАН, СВОЇМИ СИЛАМИ, А ВИ, митрополите, РОЗКАЖІТЬ БУДЬ ЛАСКА ЯК ВАМ ДІСТАВСЯ СВЯТО-ТРОЇЦЬКИЙ СОБОР. ЯК ВИ БИЛИ НАШИХ БАТЮШОК, (А ВОНИ ТИХЕНЬКО МОЛИЛИСЬ), ЯК ВИ ВСКОЧИВШИ В ОЛТАРЬ- НАЙСВЯТІШЕ МІСЦЕ СВИСТІЛИ, А ПОТІМ РОЗКАЖІТЬ ПРО БЛАГОДАТЬ...
Відповісти
Цей матеріал - яскравий приклад того, як можна маніпулювати свідомістю людей, як можна завести на манівці, відволікаючи увагу від основної проблеми, як нав'язати непотрібну дискусію, розпалити ворожнечу. Прийшла з похорону Сергія. Ввечері зайшла на сторінку "ВР", сподіваючись знайти теплу та вдячну статтю про цю чудову людину, про біль непоправної втрати, через що наше місто у святковий день вдягнуло чорні шати жалоби, сподівалася прочитати слова співчуття родині та друзям, а також сподівалася та такі ж коментарі від людей, які знали Сергія і які не знали його, але вдячні йому за те, що можуть спокійно спати у своїх домівках... а натомість знаходжу статтю під провокативним заголовком і тут почалося... Зрозуміло, що є категорія людей, які ведуться на міжконфесійні теми, але я була на панахиді і чула усе, що відбувалося у храмі і проповідь була спрямована не на критику МП,а говорилося зовсім про інше! Хто має вуха - нехай почує! (добре, що є відео)Впевнена, що серед вірян того ж МП є люди патріотичні і з розумінням сприймуть слова Митрополита Михаїла, бо самі так думають, або задумаються багато над чим.. Хочеться звернутися до людей з проханням: Не ведіться на дешеві журналістські провокації, не дайте себе втягнути у релігійні чвари, бо це лиш ворогові на руку. Не за це гинуть наші кращі сини. Ми ще ніколи не були так близько до загибелі. Єднаймося! А ця стаття - вияв або непрофесійності журналіста (якщо лиш це він виніс з жалобної церемонії в храмі), або його підлості (зробити скандальний репортаж з похорону)... А так хотілося висловити слова співчуття та болю від невимовної втрати... Серед нас уже нема Сергія Климчука... Нехай спочиває з Богом...Віримо, що його смерть була не даремна...
Відповісти
Якщо для Бога однаково-українець ти грузин, росіянин, то чому йдете в церкву, моліться вдома. Чому даєте гривню російській церкві на вбивство людей українських та і росіянів, в принципі, також???Тому, ща церква-це величезний бізнес.І гроші там крутяться великі... А раз беруть в церкві гроші- значить і мають вникати в мирські справи і воєнні.Бо батюшки -живі люди, а не святі...
Відповісти
Останні новини
Митрополит Михаїл розкритикував УПЦ МП за співпрацю з сепаратистами. ФОТО. ВІДЕО
24 серпень, 2014, 17:03