У Луцькому пологовому заробляли на хворих немовлятах

У Луцькому пологовому заробляли на хворих немовлятах
Як з’ясували правоохоронці, медики Луцького пологового будинку брали гроші за ліки з батьків немовлят, які народжувалися з розладами дихання, хоча на потрібні препарати кошти виділяла держава. При цьому батьки платили у 2-2,5 раза дорожче за вартість закупленого МОЗ препарату.

Про це йдеться у публікації газети Відомості.UA.

Препарати «Сукрім», «Куросурф» і «Неосурф» згідно із програмою «Репродуктивне здоров’я нації» повинні надаватися у пологових будинках безкоштовно.

Обласне управління Державної служби боротьби з економічними злочинами (ДСБЕЗ) виявило факти зловживання лікарями службовим становищем і присвоєння коштів від реалізації препаратів по державній програмі «Репродуктивне здоров’я нації».

Після проведених бесід із батьками правоохоронці встановили, що за препарати, закуплені Мінздоров’я, вони таки платили гроші. Збирав «данину», та й загалом керував цим процесом протягом 2007-2010 років тодішній завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених В. Б.

Кримінальна справа проти В. Б. була відкрита 10 травня 2011 року.
Втім завідувач відділення звернувся із клопотанням до суду, у якому просив «кримінальну справу закрити на підставі ЗУ «Про амністію». Вину визнавав повністю, в пред’явленому обвинуваченні щиро розкаювався.

Взявши до уваги і той факт, що лікар Б. має двох неповнолітніх дітей, суд постановив: «Заслухавши думку учасників судового процесу, які не заперечували відносно застосування до В. Б. Закону України «Про амністію у 2011 році», суд приходить до висновку, що клопотання підставне і підлягає задоволенню».

Кримінальну справу по обвинуваченню В. Б. закрили у зв’язку з тим, що вона не була розпочата судовим розглядом, а збитки, завдані потерпілим, лікар Б. відшкодував. Йдеться про 13 тисяч гривень, факт передачі яких змогли встановити міліціянти.

Наразі В. Б. працює у Луцькому пологовому будинку звичайним черговим лікарем.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ СТАТТЮ «У ЛУЦЬКОМУ ПОЛОГОВОМУ ЛІКАРІ РОБИЛИ БІЗНЕС НА НОВОНАРОДЖЕНИХ»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
знайшли цапа-відбувайла...
Відповісти
Якби Ващілін не старався зі своїм перінатальним центром+ ПОЛОГОВИМ- до нашого пологового ніколи не дотягнеться, хоч через голову скачи, хоч візьми собі у підтримку Клімчука і роби всякі підлості(зокрема пасквілі у кишеньковій пресі про торгівлю ліками і т. п.)
Відповісти
Останні новини
У Луцькому пологовому заробляли на хворих немовлятах
03 травень, 2012, 15:38