Порошенко розповів, про що домовився з Путіним

Порошенко розповів, про що домовився з Путіним
Президент України Петро Порошенко повідомив, що під час зустрічі у Мінську сторони домовилися про те, що негайно розпочнуться консультації прикордонних служб і начальників Генштабів Росії та України для встановлення контролю на українсько-російському кордоні та врегулювання ситуації на сході країни.

Про це він сказав у заяві для преси після низки сьогоднішніх зустрічей Мінську, - пише ТВі.

"Було обговорено необхідність закриття кордонів України для переміщення техніки, найманців, боєприпасів. Досягнута домовленість, що негайно почнуться консультації прикордонників, метою яких буде забезпечення реалізації цієї домовленості", - зазначив глава держави.

Крім того, Порошенко додав, що було домовлено забезпечити режим консультацій між начальниками Генштабів і "також буде зроблена спроба забезпечити передумови мирного процесу".

Водночас, як зазначено у повідомленні Адміністрації президента України у твіттері, "досягнуто домовленості про забезпечення миру і свободи для громадян, які сьогодні незаконно утримуються". У російських СІЗО зараз незаконно утримують українську льотчицю Надію Савченко та українського режисера Олега Сенцова.

Напередодні президент України Петро Порошенко провів перемовини з Високим представником Європейського Союзу з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон, а також відбулася двостороння зустріч президента України Петра Порошенка з його російським колегою Володимиром Путіним.

Зустріч двох президентів розпочалася після перемовин у форматі Україна-ЄС-Євразійська трійка, що відбулися 26 серпня у Мінську.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Порошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.