Турчинов підписав закон про санкції проти Росії

Турчинов підписав закон про санкції проти Росії
Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав прийнятий парламентом закон №4453а про санкції проти Росії, який подав Кабінет міністрів, і направив його на підпис президенту України Петру Порошенку.

Як відомо, Верховна Рада 14 серпня ухвалила в цілому проект закону про санкції проти Росії, - пише Цензор.Нет.

За таке рішення проголосували 242 народних депутати. В цілому до документа було подано 15 поправок, 11 з них були враховані профільним комітетом.

Відповідаючи на запитання народних депутатів про те, чи будуть санкції стосуватися громадян України, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначав: "Санкції стосуються лише держави-​​агресора, тільки іноземних суб'єктів господарювання, тільки діячів іноземної агентури та іншої гидоти, яка не дає Україні жити".

За словами глави Мін'юсту Павла Петренка, Україна на підставі прийнятого закону планує ввести санкції проти 65 компаній і 176 фізичних осіб.

"Суть закону полягає в створенні правових механізмів застосування як секторальних, так і персональних санкцій до тих осіб і країнам, які підтримують окупацію України, виступають проти суверенітету і територіальної цілісності України, які фінансують і підтримують тероризм і сепаратизм", - сказав він.

Глава Мін'юсту додав, що закон дає правову базу для застосування відповідних санкцій з боку України до держави-​​агресору. Уряд також підготував пропозиції та повний пакет документів для РНБО, як органу, який і вводить санкції.

"Мова йде про конкретний перелік компаній, це близько 65-ти компаній, які причетні до антиукраїнських дій, і 176 фізичних осіб, в основному громадян Російської Федерації, які причетні до недружніх дій по відношенню до України. Пропозиції готові і повинні бути розглянуті РНБО відразу після вступу в силу закону про санкції", - сказав він.

За рішенням РНБО частина осіб і компаній, проти яких введуть санкції, буде відкрита.

"А частина заходів може бути не оприлюднена. Це європейська практика... Що стосується персональних санкцій проти конкретних осіб, то вони можуть бути введені і не оприлюднюватися", - зазначав він.

Текст закону на сайті парламенту відсутній.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.