У Луцьку діти не мають місця для творчості

У Луцьку діти не мають місця для творчості
Навчальний рік розпочався, а приміщення для творчості у луцьких дітей досі немає.

Такий головний посил клопотання-звернення Волинського Державного Центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних закладів до луцького міського голови Миколи Романюка.

Центр, у якому працює 14 гуртків, просить міську владу посприяти виділенню приміщення, зокрема, для занять студії образотворчого мистецтва, що її веде знана на Волині мисткиня й педагог Алла Жупанюк.

Не дивлячись на те, що Центр є державним закладом, діяльність якого спрямована на позашкільний розвиток обдарованих дітей, ані міська, ані обласна влада не поспішає вирішувати його проблеми. Так, при прийнятті клопотання працівниця апарату міськради зазначила, що, мовляв, "на вас же місто не заробить" і додала, що міський голова зможе розглянути дане звернення не раніше 18-го вересня, оскільки зараз "у нього є важливіші й нагальніші справи".

Нагадаємо, Центр естетичного виховання було засновано 1975-го року. До 1995-го року він мав власне приміщення, яке згодом відійшло до духовної семінарії УПЦ МП. Тоді ж Центр було відселено у приміщення по вул.Гордіюк.

Від 2001-го року заклад займає частину приміщень Центру науково-технічної творчості учнівської молоді по вул. Чорновола,3. Площа, надана у користування, складає 242,9 кв.м і є недостатньою для занять понад 1100 вихованців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку діти не мають місця для творчості
01 вересень, 2014, 11:40