Чиновники погрожують священикам УПЦ КП, – «Свобода»

Чиновники погрожують священикам УПЦ КП, – «Свобода»
На Любомльщині чиновники місцевої райдержадміністрації намагалися заборонити вірянам УПЦ КП відслужити поминальну панахиду за загиблими у Другій світовій війні під час проведення урочистостей 9 травня.

Про цей випадок розповіли у прес-службі Любомльської районної організації ВО «Свобода».

3 травня до активістів цієї організації звернувся настоятель храму святого Архістратига Михаїла отець Віктор Возняк.

За інформацією «Свободи», цього дня на нього як представника УПЦ КП спробували вчинити тиск очільники місцевої держадміністрації.

Упродовж останніх років, розповідають у прес-службі, 9 травня в Любомлі почергово правлять поминальну службу за померлими під час німецько-радянської війни представники як Московського, так і Київського патріархатів.

Як кажуть «свободівці», чотири роки тому за участю тодішнього голови держадміністрації Василя Веремчука, його першого заступника Володимира Склянчука та завідувача сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Ростислава Міщука, а також священиків найбільших церковних приходів Любомля відбувся «круглий стіл», на якому вдалося врегулювати це питання.

Суперечок більше не виникало. За всі ці роки не відбулося жодного конфлікту між прихожанами обох церков.

Цього ж року, запевняють у «Свободі», викликали отця Віктора до держадміністрації, де ті ж Ростислав Міщук та Володимир Склянчук, а також нинішній голова райдержадміністрації Олександр Дзядук «на підвищених тонах погрожували йому чиненням перешкод у церковному житті району та міста, обіцяли не давати землі під забудівлю нових церков КП у Любомльському районі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
надіюсь погрози будуть виконані :)).
Відповісти
Тебе бачу і без погроз життя покалічило при народженні - Бог розуму не дав! Моральний виродок!
Відповісти
Богові все одно якою мовою до нього моляться, аби щиро. І якщо мені зручніше молитися рідною українською мовою, то це не гріх. Греки теж православні, але ж вони не моляться старослов'янською, в угоду Московському патріархату...
Відповісти
Останні новини
Чиновники погрожують священикам УПЦ КП, – «Свобода»
07 травень, 2012, 09:40