Малайзійський Боїнг розпався в повітрі, – доповідь Радбезу Нідерландів

Малайзійський Боїнг розпався в повітрі, – доповідь Радбезу Нідерландів
Малайзійський Боїнг-777-200, що зазнав аварії в небі над Донецькою областю 17 липня, був технічно справний і розпався в повітрі в результаті великої кількості об'єктів, які потрапили в нього ззовні.

Про це йдеться в тексті попередньої доповіді Ради безпеки Нідерландів, - повідомляє Gazeta.UA.

"Рейс MH17 - Boeing 777-200" Malaysia Airlines "розпався в повітрі, ймовірно, в результаті структурних ушкоджень, викликаних великою кількістю об'єктів високої енергії, які проникли в літак ззовні", - йдеться в звіті, який був опублікований у вівторок.

У звіті підкреслюється, що експертам поки не вдалося провести детальне вивчення уламків, однак наявні зображення показують, що частини уламків були в численних місцях.

"Цілком імовірно, що це пошкодження призвело до втрати цілісності літака, що призвело до руйнування в польоті. Це також пояснює раптове припинення реєстрації даних з самописців, і втрати контакту з керуванням повітряним рухом і зникненням літака з радарів", - вважають експерти.

Також у звіті йдеться, що повне прослуховування спілкування між членами екіпажу в кабіні, записане на бортові мовні самописці не виявило жодних ознак будь-яких технічних несправностей або надзвичайної ситуації на борту.

"Не було жодного попереджувального сигналу, який було би чути в кабіні, який міг би вказувати на технічні проблеми", - встановила експертна комісія.

Також реєстратор даних рейсу не зареєстрував жодного попередження систем літака, і параметри авіаційних двигунів відповідають нормальній роботі під час польоту. В радіозв'язку з Управлінням повітряним рухом України підтвердили, що екстреного виклику не було зроблено екіпажем кабіни.

"На основі наявної історії обслуговування літака, він був придатний до польотів, коли він вилетів з Амстердама і не було ніяких відомих технічних проблем. Літак був укомплектований кваліфікованим і досвідченим екіпажем", - підкреслюється в звіті.

Як повідомлялося, в даний час в Україні прибула спеціальна команда малайзійських експертів, які мають намір відвідати і обстежити місце краху Боїнга-777, збитого в Донецькій області. В групу з 69 чоловік входять криміналісти, фотографи, фахівці з озброєння і ряд інших експертів.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав аварії на сході України 17 липня.

На його борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
Малайзійський Боїнг розпався в повітрі, – доповідь Радбезу Нідерландів
09 вересень, 2014, 12:28