Бійню під Іловайськом розслідують за статтею «халатність», - ЗМІ

Бійню під Іловайськом розслідують за статтею «халатність», - ЗМІ
Розслідування обставин загибелі та захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів Збройних сил України біля Іловайська здійснює військова прокуратура.

Про це розповів спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, - повідомляє Gazeta.UA.

"Проводиться досудове слідство в рамках кримінального провадження щодо ч. 3 ст. 425 Кримінального Кодексу України "Недбале ставлення до військової служби, що спричинило істотну шкоду чи тяжкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану чи бойової обстановки", - розповів він на брифінгу у вівторок.

Лисенко зазначив, що слідчі вивчають, як планувалися і проводилися операції в Іловайську.

"Призначена військово-тактична експертиза, яка дасть відповідь щодо правомірності прийняття рішень командним складом сил АТО і ступеня їхньої відповідальності", - підкреслив він.

Як повідомлялося, в кінці серпня в Іловайську кілька сотень бійців сил АТО потрапили в оточення бойовиків і російських військовослужбовців. Обстріл і взяття в полон українських військовослужбовців і бійців добровольчих батальйонів тривали більше тижня. Керівництво Міноборони заявило про навмисне засекречення всієї інформації щодо ситуації в Іловайську, пообіцявши оприлюднити її пізніше.

У парламенті на закритому засіданні 4 вересня була створена тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців сил АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Останні новини
Бійню під Іловайськом розслідують за статтею «халатність», - ЗМІ
09 вересень, 2014, 14:31