Степан Івахів: «Чиновників мають замінити волонтери, які допомагають армії»

Степан Івахів: «Чиновників мають замінити волонтери, які допомагають армії»
Перемир'я між Україною та РФ, волинські військовополонені, центр допомоги бійцям 51-ої ОМБР, волонтери та амуніція для силовиків, господарські питання сіл та актуальні питання мешканців – днями народний депутат України Степан Івахів відвідав Старовижівський та Ратнівський райони.

На кожній зустрічі люди дякували Степану Івахіву, що, незважаючи на складі часи він продовжує свою роботу та постійно приїжджає до людей на Полісся, - повідомляє прес-служба народного депутата.

«Я розумію, - каже народний обранець, - що багато моїх колег сьогодні не їздять на зустрічі з людьми, бо бояться від них отримати на горіхи і за Міністра оборони, і за Уряд, і за Президента. Проте це - обов’язок кожного депутата. Я депутат, який представляє в парламенті інтереси людей, які мене обирали. І щоб про їхню точку зору знала влада, я, у свою чергу, маю розуміти, чого сьогодні найбільше вони вимагають і чого потребують».

Зрозуміло, що найбільше люди сьогодні хочуть миру: у практично кожному селі є мобілізовані чоловіки, а в деякі вже встигли прийти крізь горе втрати рідної людини. Тому питання перемир’я було першим на кожній зустрічі. Чи дотримає свого слова Путін? Коли буде кінець цій війні?

«Поясніть нам, за що вмирають наші діти на Сході? - питають Івахіва. - Якщо вони воюють за країну, то чому ця країна повністю байдужа до своїх синів?”
Люди обурюються: немає амуніції, немає важкого озброєння, немає протитанкових засобів. “Якби не допомога, батьків, волонтерів та Степана Івахіва, - кажуть вони, - наші хлопці були б беззахисні перед навалою зі Сходу.

Степан Івахів наголосив, що обурення людей є цілком обґрунтованим. «Я постійно спілкуюся з солдатами та їхніми рідними. Багато разів приїздив до них в зону АТО і на власні очі бачив всі ці проблеми. Але, на жаль, наші чиновники не можуть досі зрозуміти, що йде війна і живуть за мирним часом. З 18 мільярдів, які виділено на АТО, Міноборони до сьогодні витратило лише 4!» - каже народний депутат. На його думку, сьогодні люди мають дати шанс Президенту довести, що його мирний план працює і що підписаний в Мінську протокол призведе до реального, а не декларативного миру. Проте у разі порушення домовленостей, країна має негайно оголосити військовий стан, а всі чиновники повинні працювати лише на потреби фронту.

«Всі процедури закупівель мають тривати не більше доби. А передача озброєння військовим підрозділам має проводитися ще скоріше», - переконаний Івахів. Рецепт того, як швидко налагодити роботу із забезпечення армії, в Степана Івахіва дуже простий та дієвий: «Всіх чиновників, які сьогодні відповідають за забезпечення солдатів, треба відсторонити від роботи, а на їхні посади запросити волонтерів, які вже 6 місяців практично повністю утримують на своїх плечах забезпечення збройних сил”.

На думку народного депутата, волонтери вже довели свою самовіддачу заради своєї країни. Вони знають, як і де швидко закуповувати найкращу амуніцію за найнижчими цінами. «Вони не жаліють власних автомобілів, вони жертвують свої заощадження нашим солдатам, вони ризикують власним життям, доставляючи допомогу на передову – такі люди точно ніколи не візьмуть хабар і дадуть по руках всім іншим, хто намагатиметься це зробити» - переконаний нардеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Якщо у когось зовсім кал в голові замість мізків, то зприймайте Івахіва волонтером, але краще згадати і задуматись -
Для чого була революція і за що кожен день гинуть люди?
Чи зможете ви знову продати свій голос ?
Чи пам'ятаєте ви за що мільйони боролись на майдані, чи хочете наступного майдану?
Свій голос можна віддати за вірних синів України, котрі Україну люблять більш за своє найдорожче, своє життя!
"сім раз відмір, один раз відріж" відповідальність за ваш вибір дуже велика.
Відповісти
Останні новини
Степан Івахів: «Чиновників мають замінити волонтери, які допомагають армії»
10 вересень, 2014, 15:06