ООН збирається легалізувати всі наркотики

ООН збирається легалізувати всі наркотики
Глобальна комісія з питань наркополітики закликала до часткової або повної легалізації більшості відомих видів наркотичних речовин.

Про це пише Кореспондент.

Політики вважають, що настав час, коли треба перейти від заборон до регулювання. Доповідь була підготовлена ​​експертами групи, до якої увійшли екс-президент Бразилії Фернанду Кардозу, колишній генсек ООН Кофі Аннан, екс-президенти Колумбії, Мексики, Польщі, Португалії та Чилі.

«На зміну каральної ідеології повинні прийти більш гуманні та ефективні підходи, засновані на наукових даних, принципах громадського здоров'я та права людини», - йдеться у документі.

Експерти групи пропонують зберегти сувору заборону на продаж наркотиків для неповнолітніх та обіг «найсильніших і ризикованих препаратів». Автори доповіді впевнені, що немає сенсу переслідувати дрібних виробників, які вирощують мак або коку у невеликих масштабах, приватних споживачів або вуличних дилерів.Натомість правоохоронні органи повинні сконцентруватися на ватажків організованої злочинності, які контролюють нелегальний ринок наркотиків.

Глобальна комісія з питань наркополітики припускає, що її рекомендації будуть прийняті на спеціальній сесії Генеральної асамблеї ООН з наркотиків в 2016 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ООН, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ООН збирається легалізувати всі наркотики
12 вересень, 2014, 11:06