У Луцьку скоро повинна запрацювати нова телевежа

У Луцьку скоро повинна запрацювати нова телевежа
У Луцьку закінчили зведення телевежі: через кілька місяців вона має запрацювати, завдяки чому покращиться прийом радіотелевізійних програм у місті Луцьку і в навколишніх районах.

Про це інформує Волинська ОДТРК.

До минулого року Луцьк був єдиним серед обласних центрів, що не мав телевізійної вежі.

Рішення про будівництво телевежі у Луцьку було прийнято товариством «Телемережі України» вже давно, але протягом кількох років його не вдавалося втілити. Причиною затримки була земельна ділянка: міська рада відмовляла в її оренді.

Лише у 2010 році ділянку на вулиці Карбишева відвели під будівництво. Торік у червні отримали дозвіл на будівництво. За дев’ять місяців споруду звели.

Висота вежі – 150 метрів, вона – єдина збудована за незалежної України. Зараз триває монтаж антен, а через кілька місяців, коли його завершать, сюди перенесуть передавачі із шістнадцятиповерхівки в центрі Луцька.

«Збудувавши цю вежу і перенісши сюди, перш за все покращимо прийом радіотелевізійних програм в місті Луцьку і в навколишніх районах. Це в радіусі приблизно 50-60 кілометрів значно покращиться прийом радіотелевізійних програм», – розповів директор ТзОВ «Телемережі України» Петро Семерей.

За його словами, запуск телевежі дозволить забрати із житлових будинків антени з тим, щоб зменшити випромінювання в навколишнє середовище і зменшити скарги людей.

«І третя ціль – перенести сюди всі передавачі. Це звести всі передавачі телевізійні в одне місце. Це дозволить людям не направляли антени в різні сторони, а достатньо буде направити антену на цей центр – і всі телевізійні програми можна буде дивитися», – зазначив Петро Семерей.

Телевежа забезпечить впевнений прийом телевізійного сигналу в радіусі 45-50 кілометрів. Це повністю охопить південний схід нашої області% якісний сигнал, зокрема, отримуватимуть Цумань, Олика, Локачі, Переспа, частина Маневицького району.

Зона покриття радіомовленням буде більшою: радіусом 60-70 кілометрів. Завдяки цьому, наприклад, радіо «Луцьк» можна буде почути в Ковелі, Горохові, Маневичах.

Телевежа в Луцьку розрахована й на трансляцію цифрового телебачення: тут планують встановити чотири передавачі потужністю кіловат. Для порівняння: вежа у Підгайцях, яка зараз передає цифровий сигнал, має вчетверо меншу потужність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Втопилася 6-річна дитина
07 травень, 2012, 16:41
У Луцьку скоро повинна запрацювати нова телевежа
07 травень, 2012, 16:19