Росія: В Україні готують бойовий батальйон з малят

Росія: В Україні готують бойовий батальйон з малят
У Росії склали чергову байку про бойову підготовку 2-річних дітей.

Російський ресурс «РИА-новости» розповідає своїм читачам про те, що на заході України готують бойовий батальйон із дітей віком від 2 до 10 років - для війни на Донбасі, - пише Експрес.

При цьому ресурс посилається на блог відомого польського католицького діяча, публіциста, учасника антикомуністичної опозиції у Польщі священика Тадеуша Ісаковича-Залеського на порталі польської радіостанції RMF24.PL.

Священник пише про новий дитячий батальйон на Івано-Франківщині, учасників якого відправляють воювати на Донбас.

Католицький діяч переконаний, що "бандерівці, як ісламські фанатики, почали готувати дітей до бойових дій на сході України".

"В околицях Івано-Франківська один з місцевих націоналістичних діячів Володимир Головчак вирішив створити новий "батальйон" добровольців для війни з сепаратистами на Донбасі. Не було б у цьому нічого дивного, якби в цей загін під назвою "Сокіл" розпочали вербувати дорослих, а не дітей - увага! - У віці від 2 до 10 років", - написав Ісакович-Залеський.

Насправді ж, ніякого бойового дитячого батальйону у Прикарпатті немає. Фейк створили, викрививши сюжет львівського телеканалу ZIK.

У сюжеті дійсно йдеться про колектив "Сокіл" - дітей від двох до восьми років, але їх збирали не для того, щоб відправляти на війну.

"На Прикарпатті повістки отримують діти, але не на схід, а на акції підтримки військових. У селі Новиця сформували дитячий батальйон "Сокіл". Його крихітні бійці від двох до десяти років піднімають патріотичний дух місцевих мешканців, а ще допомагають воякам східного фронту", - говорить ведуча в підводці до сюжету.

На відео дітлахи, вдягнені у вишиванки, співають гімн та українські народні пісні. Все для того, аби зібрати пожертвування та підтримати українських солдатів морально.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Збирати дiтей повiстками??? Вiд 2х рокiв? То в головi мiзки?
Відповісти
що пукін, вже дітей почав боятись!
правильно, вони виростуть вже із сформованою думкою що до "руськага міра".
це покоління вже не буде вважати північних сусідів - братами.
Відповісти
Останні новини
Росія: В Україні готують бойовий батальйон з малят
17 вересень, 2014, 11:15