Батьки ледве не довели дитину до смерті

Батьки ледве не довели дитину до смерті
Батько 2-річної дівчинки, яку матір-алкоголічка довела до численних хвороб, заперечує, що за дитиною неналежно доглядали.

Про це йдеться у сюжеті НТН.

Сергій Вась запевняє, що мати хвилювалася за дитину, вчасно перевдягала, а сам він навіть їй у цьому допомагав.

«Вона гляділа. Переживала, гляділа, але хтось може десь наярював, може заздрили. Ми разом спали з нею. Тільки почуємо а-а-а, раз – дитинку перевдягнули. Каже, Сергій, принеси води. Я побіг. Все було, як має бути», – каже батько.

Нагадаємо, прокуратура Турійського району порушила кримінальну справу щодо цієї горе-матері із села Луків.

Медичні працівники виявили у дитини цілий ряд захворювань: судомну готовність, гострий бронхіт, гіпоксично-ішемічне ураження, затримку психомовного розвитку, зниження імунітету. Згідно з актом судово-медичного обстеження, ці хвороби завдали істотної шкоди здоров’ю дівчинки.

В умовах цілковитої антисанітарії маленька Настуся прожила два роки. Як так довго протягнула, кажуть люди, невідомо: у помешканні – ані крихти хліба, немає ні електрики, ні газу.

«В один час непогана, добряча, але робити не любить. Тільки курити, пити і спати. Більш нічого. Ви ж самі бачите, що робиться у хаті. Хіба може так бути у хазяйки?» – розповідає один з мешканців Лукова.

«Я заходжу, кажу, Таню, я прийшла до тебе в гості, то покажи малу… Заходжу: дитина мокра сидить, в хаті безлад. Речі намочені замерзли. Плита розібрана, бо, мабуть, на металобрухт треба було запчастини здати. Я як те побачила, то людоньки…» – згадує керівник Луківської дільничної амбулаторії Євгенія Нечипорук.

«Дитину дворічну було доставлено до лікарні з численними діагнозами захворювань. У тому числі судомну готовність, гострий бронхіт, затримка психомовного розвитку, зниження імунітету. І таке інше, що є тяжкими наслідками», – розповів прокурор Волинської області Андрій Парака.

За словами прокурора Турійського району Сергія Веніславського, 33-річна матір уже народила 5 дітей.

«В двох випадках вона сама відмовилася від дітей, в двох інших – було рішення суду про позбавлення батьківських прав. Дітей, відповідно, було ізольовано від матері», – стверджує прокурор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Батьки ледве не довели дитину до смерті
08 травень, 2012, 11:34