Луцьку котельню переобладнають за 3 мільйони

Луцьку котельню переобладнають за 3 мільйони
Луцька міська рада планує переоснастити котельню на проспекті Відродження, 15 обладнанням, що працюватиме на альтернативних видах палива.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міської ради 17 вересня.

За словами заступника луцького міського голови Лариси Соколовської, такі інновації дозволять скоротити витрати газу на 30 відсотків.

«По вулиці Відродження буде переоснащена котельня, для роботи на біопаливі. Саме альтернативне паливо буде знаходитись у котельні в районі ДПЗ», - зазначила Соколовська.

Депутата міської ради, члена комісії Рустама Дячука здивувало те, що паливо для котельні доведеться перевозити через усе місто. Тому члени комісії зійшлись на тому, що біопаливо завозитимуть до котельні один раз на три доби.

Депутат міської ради Роман Бондарук запропонував встановити систему автоматичного регулювання опалення у житлових будинках. Наразі такі системи вже працюють у десяти садочках та школах.

«Систему автоматичного регулювання опалення не так давно встановили мешканці будинків, які належать до ОСББ. За минулий рік, вони зекономили на опаленні 1 мільйон гривень», - зауважив Бондарук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.