США планують надати Україні зброю

США планують надати Україні зброю
У Сенаті США розглянуть законопроект про нові санкції проти Росії і надання військового обладнання Україні.

Комітет із закордонних справ Сенату США розгляне проект закону про нові санкції проти Росії та підтримку України. Авторами цього документу є сенатори США Роберт Менендес і Боб Коркер, - повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з документом, американський президент має отримати право надати Україні протитанкове озброєння, зброю та амуніцію для особового складу, радари, далекоміри, обладнання для наведення, безпілотники та комунікаційне обладнання. На це у наступному році планують виділити 350 мільйонів доларів.

У документі міститься вимога до президента запровадити санкції проти "Рособоронекспорту" та інших оборонних підприємств, причетних до дестабілізації ситуації в Україні, Грузії, Молдові та Сирії.

Документ має надати право президенту США запроваджувати санкції проти "Газпрому", якщо він недопостачатиме значних об’ємів газу країнам-членам НАТО, а також Україні, Грузії та Молдові.

Документ поставлять на голосування у комітеті із закордонних справ Сенату у четвер, 18 вересня, після виступу президента України Петра Порошенка.

"Президент Путін перевернув з ніг на голову міжнародне право, і намагання поставити його на місце не будуть запобіжником від подальших російських провокацій. У випадку з російською агресією Україні потрібна наша тверда і чітка підтримка. Ми не маємо іншого виходу, як запроваджувати санкції проти Росії разом з військовою підтримкою України", – зазначив сенатор Менендес.

18 вересня Президент України Петро Порошенко з офіційним візитом перебуватиме у США, де зустрінеться з американським президентом Бараком Обамою та виступить на засіданні Конгресу США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і буде війна між США та Росією на території України та Українськими людьми....!!! Молодець ПарАшенко!!!!!
Відповісти
маккейн рулить тепер його вийськови заводи отримають замовлення отже недарма на майдан издив
Відповісти
ті нічого вони не планують хватить рерайт робити
Відповісти
Порошенко далеко не глупый ! Порошенко обреченный властью и полномочиями осознает всю меру ответственности и степень риска !!! (не сцы санек!)
Відповісти
Україна - понад усе!
Відповісти