На Турійщині в чоловіка ледь не забрали житло

На Турійщині в чоловіка ледь не забрали житло
На Турійщині у чоловіка неправомірно хотіли відібрати будинок, у якому він проживає разом зі своєю сім’єю і який за законом належить йому.

Про це повідомляє Асоціація захисту прав молоді Волині.

З несправедливими діями з боку державної виконавчої служби зіткнувся житель с. Маковичі Турійського району. У чоловіка неправомірно хотіли відібрати будинок, у якому він проживає разом зі своєю сім’єю і який за законом належить йому.

Підставою для накладення арешту на майно чоловіка стала незрозуміла для нього заборгованість в рамках виконавчого провадження, не зважаючи на те, що чоловік справно погашав всі суми щомісячно, мав відповідні квитанції та показував їх виконавцям.

У ході детального вивчення справи, було встановлено, що державним виконавцем було збільшено розмір щомісячних виплат. Однак жителя ніхто про це, та про наявність значної заборгованості, не повідомив, йдеться у повідомленні.

Державним виконавцем було накладено арешт на майно (будинок), вартість якого в десятки разів перевищує розмір заборгованості, без вжиття заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна чи встановлення інших джерел його доходів. Чому ж державним виконавцем було арештовано будинок, а не інше наявне майно (рухоме), ціна б якого реально відповідала сумі заборгованості, на думку активістів організації, залишається не зрозумілим.

Правову оцінку діям державного виконавця надав суд, який за результатами розгляду скарги на останнього, визнав дії посадовця неправомірними та скасував постанову державного виконавця про накладення арешту на будинок.

Безкоштовну юридичну допомогу, яка включала і представництво інтересів в суді, а відтак і можливість вирішити свою проблему чоловік отримав завдяки діяльності Центру правової інформації та консультацій Асоціації захисту прав молоді Волині.

Діє він в селі Маковичі в рамках проекту «Підвищення рівня правової спроможності жителів сільської місцевості Волинської області» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», зазначається у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Турійщині в чоловіка ледь не забрали житло
08 травень, 2012, 13:50