Російському футбольному союзу загрожують санкції

 Російському футбольному союзу загрожують санкції
Президент Федерації футболу України у листі до очільників ФІФА та УЄФА вимагає застосування санкцій до Росії.

Голова ФФУ Анатолій Коньков написав лист президенту ФІФА Йозефу Блаттеру та президенту УЄФА Мішелю Платіні з проханням застосувати санкції до Російського футбольного союзу через грубі порушення статуту ФІФА, - повідомляє телеканал новин "24".

До таких рішучих дій Анатолія Конькова призвели наполегливі спроби футбольного союзу Росії включити кримський футбол до свого складу.

Президент ФФУ зазначив, що парламент України визнав Крим "тимчасово окупованою територією" і він, як і раніше, належить Україні. Голова ФФУ додав, що таку позицію України підтримали ряд європейський інституцій, а світова спільнота засудила дії Росії у Криму.

Очільник української федерації футболу нагадав, що на звернення РФС про намір включити у свій склад кримські федерації футболу ФФУ, посилаючись на статут ФІФА, дала відмову.

"Відповідно до частини 2 ст. 83 Статуту ФІФА: "Асоціації-члени та їхні клуби не можуть проводити матчі на території іншої асоціації-члена без згоди останньої". Федерація футболу України не давала згоду на приєднання до Російського футбольного союзу або згоди на участь у змаганнях на території Російської Федерації жодному клубу з Кримського півострова", - йдеться у листі.

Анатолій Коньков запевняє, що Республіканська федерація футболу Криму і Федерація футболу міста Севастополя зареєстровані відповідно до законодавства України та правил ФІФА. Ці організації є колективними членами ФФУ.

Відтак, усі члени РФС, які мають бажання проводити матчі на території Криму, повинні отримати згоду ФФУ, оскільки територія АР Крим є територією України. А проведення матчів за участю членів РФС на території Криму без згоди ФФУ є грубим порушенням Статуту ФІФА, - наголосив Коньков.

Через те, що Російський футбольний союз ігнорує закони та нормативні акти ФІФА та УЄФА і продовжує процес включення кримського футболу до свого складу, голова ФФУ наполягає на тимчасовому призупиненні членства РФС у ФІФА та УЄФА.

"Федерація футболу України та вся футбольна громадськість України розраховують на солідарність міжнародного спортивного співтовариства і просять Вас прийняти чітку позицію по відношенню до незаконних дій РФС, яка дозволить зберегти баланс прав членів ФІФА і в майбутньому припинить будь-які спроби порушення її членами статутних вимог", - написав у листі Анатолій Коньков.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російському футбольному союзу загрожують санкції
18 вересень, 2014, 16:17
Кучма знову їде в Мінськ
18 вересень, 2014, 16:10