Луцька аптека може скоротити виробництво дешевих медикаментів

Луцька аптека може скоротити виробництво дешевих медикаментів
Аптека «Державна аптека №133 м. Луцька» може скоротити власне виробництво дешевих лікарських препаратів або взагалі припинити їхнє виготовлення через намір Луцькради переглянути пільговий договір оренди та встановити нерентабельну плату за орендовані аптекою приміщення.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства у четвер, 18 вересня.

За словами завідувача аптеки «Державна аптека №133 м. Луцька» Богдана Тиндика, аптека має прибуток у 16 тисяч гривень на рік лише за рахунок дешевизни пільгової оренди, тому й поки «тримається на плаву».

«Якщо підвищується ціна на оренду приміщення, то, фактично, ця галузь виробництва скоротиться, тому що ми не зможемо оплачувати усі комунальні послуги та інше. А якщо нам запропонують оренду в межах 12 тисяч гривень, то ми будемо змушені зменшити обсяг виробництва ліків. І постраждають люди», - наголосив завідувач закладу.

Як стало відомо,за 8 місяців роботи загальний товарообіг аптеки становив 1 мільйон 507 тисяч гривень, валовий дохід – 341 тисяча гривень, витрати – 325 тисяч гривень, прибуток аптеки – 16 тисяч гривень.

«Чим ми корисні для людей? Тим, що ми маємо ліцензію на виготовлення лікарських препаратів. Небагато комунальних аптек займається таким виготовленням. Повірте, це дуже складний процес. Асортимент продукції – це банальні і прості препарати: фурацилін, розчин протарголу та ліки, які не виготовляє промисловість», - каже Тиндик.

За словами Тиндика, частка ліків, виготовлених в аптеці №113, становить 20-25%.

Усього в Луцьку є 5 аптек, які виготовляють лікарські препарати.

Як стало відомо, луцька державна аптека №113 орендує 340 квадратних метрів, з яких 150 квадратних метрів – площа виробничих приміщень.

Члени комісії вирішили питання про анулювання пільгової оренди приміщення та встановлення нової ціни наразі не розглядати. Проект рішення відправили на доопрацювання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ціни нам по барабану!
Відповісти
Останні новини
Луцька аптека може скоротити виробництво дешевих медикаментів
18 вересень, 2014, 17:25