Меморіал в Луцьку оновили до Дня Перемоги

Меморіал в Луцьку оновили до Дня Перемоги
Луцький Меморіал вічної слави реконструюють: наразі завершився перший етап робіт приурочений до Дня Перемоги.

У Луцьку на Меморіалі вічної слави завершили перший етап реконструкції комплексу та доводять до кінця благоустрій території до Дня перемоги, який святкуватимуть 9 травня.

Як розповів 7 травня начальник департаменту ЖКГ Луцькради Іван Кубіцький, усі роботи першого етапу реконструкції меморіалу зроблені.
На другому етапі реконструюватимуть решту меморіалу. Що саме робитимуть – наразі невідомо, адже проекти лише розробляє Інститут «Діпромісто».
«Роботи завершені. Залишилося прибирання. Зробили мощення граніту, бруківки, облаштування квітників», - розповів Кубіцький.
Нагадаємо, що перший етап реконструкції пам’ятки культури планували зробити за 4 мільйони гривень. Голова волинської ОДА Борис Клімчук повідомляв, що ремонт буде відбуватись у три черги. До 9 травня будівельники повинні облаштувати бруківкою територію, яка веде від стадіону «Авангард» до «Вічного вогню».
Далі будуть роботи на Стіні плачу та на Центральній Стелі.
Як розповів Іван Кубіцький з міського бюджету витратили 300 тисяч гривень на демонтаж залізобетонних плит та 45 тисяч гривень на поточний ремонт пам’ятників, стел та стін.
Нині на центральній алеї замінили бруківку.
Якщо раніше тут були великі плити, то тепер бруківка двох кольорів: червона та сіра. Крім цього замінили частину мощення квітників, пофарбували лавки, висадили квіти біля усіх пам’ятних знаків, відремонтували бетонний парапет зі сторони вулиці Нестора Бурчака, очистили парапети барельєфів від окису міді. Частину надгробних плит замінили коштом благодійників.
Станом на 7 травня на меморіалі косили траву, мили пам’ятники, підмітали алеї та вивозили сміття. «Оголеною» залишається стіна навпроти пам’ятника ліквідаторам ЧАЕС, де колись також розміщувалися таблиці з іменами загиблих.
«Зараз ми виясняємо, що там було написано. Не маємо, на жаль тексту, він хіба що у музеї», - зазначає Іван Кубіцький.





































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де прибрали могили УКРАЇНСЬКИХ ПОВСТАНЦІВ,які також виборювали перемогу?Чи це не дозволила партія регіонів?
Відповісти
Про яку бруківку вони постійно лепечуть? Там же немає її і квадратного метра - одна лиш цементна плитка. Чого постійно видають одне за інше. Всіх же з дитинства вчать розрізняти лайно від цукерок.
Відповісти
Вірно, бруківка виготовляється з натурального каменю у вигляді брусків. Ніколи ніхто не називав банальний цемент бруківкою.
Бруківка є екологічною, естетичною, фактично ніколи не руйнується, на ній ніколи не утворюється ожедедь. Тому бруківкою мостять вулиці європейських міст. Відомо, що Луцьк до них належить лише географічно
Відповісти
А взяти самому викинути пляшку в смітник, слабо? Треба піар-акцію?
Відповісти