Порошенко пояснив, для чого прийняли закони по Донбасу

Порошенко пояснив, для чого прийняли закони по Донбасу
Президент України Петро Порошенко не пояснив народу, які закони по Донбасу будуть голосуватися у Верховній Раді і які були проголосовані, через те, що фізично не встиг цього зробити, бо в той же день після голосування вилетів до США.

Про це глава держави сказав, відповідаючи на питання українських ЗМІ у неділю ввечері, - пише ТСН.

Зокрема, президент переконаний, що якби Верховна Рада не ухвалила закони про амністію і закон про особливий статус деяких регіонів Донбасу, то це могло б позбавити країну міжнародної підтримки, а завдяки прийняттю цих законів нині спостерігається деескалація конфлікту.

"Один з можливих сценаріїв, який розглядався, якби ці закони не були прийняті: на Україну можна було б покласти відповідальність за зрив мирного процесу", - заявив президент.

За словами глави держави, це б "розв'язало руки тим", хто розраховував перервати режим припинення вогню, звинувативши українську сторону, для того, щоб Україна втратила міжнародну підтримку.

В той же час, відповідаючи на питання щодо того, яким чином приймалися в парламенті законопроекти про амністію і про особливий статус Донбасу, президент підкреслив, що це право парламенту - визначати формат розгляду законопроектів.

"Перше - форма і спосіб голосування ВР – це справа депутатів. Друге – я підтримую закрите голосування. Депутати голосують не в сліпу, свідомо. Третє – зараз вибори. Виборчий запал при мотивації депутатів має бути прибраний", - переконаний Порошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко пояснив, для чого прийняли закони по Донбасу
21 вересень, 2014, 20:59