Парад Перемоги у Луцьку пройшов з комуністами і міліцією

Парад Перемоги у Луцьку пройшов з комуністами і міліцією
Багатолюдна демонстрація та парад у Луцьку на честь Дня Перемоги 9 травня обійшлися без провокацій чи протестів, однак були «приперчені» політичною символікою та міліцією.

За традицією парад за участю лучан, ветеранів, військових, представників влади та духовенства розпочався о 9:30 з Театрального майдану. Колона рушила вулицею Винниченка та проспектом Перемоги, зупинившись біля центрального входу до Меморіалу пам’яті.

По обидва боки вулиці практично за кожні 50 метрів стояли пости правоохоронців. Не бракувало їх і на меморіалі.

Колону очолювали машина ДАІ, військові та бронетранспортер. За ними йшло кілька тисяч лучан, ветеранів і представників політичної і владної еліти, депутатів Луцької міської та Волинської обласної ради.

Практично усі тримали в руках квіти та причеплені до лацканів, сумок чи навіть дитячих візочків георгіївські стрічки. Їх, як і вітальні кульки Партії регіонів, роздавали безкоштовно.

Невелика кількість лучан тримала національні стяги. Мініверсії державних прапорів біля входу до меморіалу можна було придбати за 4-6 гривень.

Політичні стяги на мітинг принесли місцеві комуністи. «Ліві» "примазувалися" зі своїми прапорами в урочистому параді позаду ветеранів війни, яким аплодували лучани, виражаючи свою повагу.

«Ми кожен клаптик землі пролили кров’ю і кожен шматок землі проповзли, але ми свої справу зробили: ми звільнили свою батьківщину і не тільки. Уся Європа нам вдячна, дай Бог нам усім здоров’я. Кожен рік нас залишається все менше», - зазначила ветеран війни Анастасія Огороднікова.

«Ми вдячні адміністрації, що вона хоча би у цей день не забуває про те, що ми є і що ми ще будемо. А майбутньому поколінню бажаю берегти свою батьківщину і землю, адже кращого за неї нічого немає», - додала ветеран війни.

«Всім нам потрібно пам’ятати про кожну зневічену долю і перерване війною життя, аби ми усвідомлювали душею і серцем жахливість війни і цінність миру, щастя жити у безпеці і спільну відповідальність за внутрішньо українську суспільну і міжнародну злагоду», - зазначив голова волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

«З войной покончили мы счеты, бери шинель, иди домой. А вдома багато роботи. Роботи мирної, віримо, що це була остання війна, яку бачила наша земля», - додав губернатор.

Мітинг-реквієм продовжився промовами високопосадовців, військовим парадом та панахидою за загиблими у Великій Вітчизняній війні представників Української православної церкви Київського та Московського патріархатів, які проходили окремо.





































































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А керівництво та вчителі гімназії № 14 (фото 13) пішли за покликом серця чи за рознарядкою?
Відповісти
Підкажіть, це лише мене дратують георгіївські стрічки, особливо на молодих ситих мордах? Щось мій покійний дід таких не носив...
Відповісти
Ні не дратують, це атрибут свята, його символ. Всіх більше дратують молодики, які думають, що вони розумніші за всіх.
Відповісти
І давно ця стрічка стала символом цього свята?
"В России ... начиная с 2005 года, проводится масштабная акция под названием «Георгиевская ленточка». ...
Акцию придумала к 60-летию Победы Наталья Лосева — сотрудник информационного агентства «РИА Новости».
Відповісти
Тетяно, Ви напевно про таких молодиків:
http://www.za-lentu.ru/images/right_big.jpg
Відповісти
Не лише тебе. Але лоханулися волинські патріотичні політики. У Рівному маже не було георгіївських стрічок - ні на керівниках області та міста, ні на пересічних людях. А на центральному майдані там була організована акція "поміняй георгіївську стрічку на синьо-жовту". Там пояснювали, що ця георгіївська стрічка - це одна із маніпуляцій російської неоімперської влади. Мені соромно за рідне місто і наших провінційних політиків. Але що з них візьмеш?
Відповісти
КлІмчук є КлІмчук. Не дарма він наполягає на ненормативному написанні свого прізвища і з задоволенням лялякає "па-русскі" з українцями. На відміну від нього рівненський губернатор Берташ (теж регіонал!) відмовився під час візиту до Білорусі спілкуватись російською і говорив лише державною мовою України. І, звичайно ж ніяких георгіївських стрічок собі і своїм підлеглим на груди не чіпляв!
Відповісти
Цитата зі статті на історичній правді "Російські козаки на службі у німецьких нацистів":
"Георгиевские кресты, наградное оружие и шевроны получали тогда казаки, которые служили Великой Германии".
Відповісти
Останні новини
Парад Перемоги у Луцьку пройшов з комуністами і міліцією
09 травень, 2012, 14:49