В Україну масово прибувають паломники-хасиди

В Україну масово прибувають паломники-хасиди
Цього року паломники-хасиди відзначать в Україні новий рік

Про це повідомляює прес-служба Держприкордонслужби.

Цього року вони відзначатимуть 5775 іудейський новий рік Рош-га-Шана, який триватиме з 24 до 26 вересня. В місто Умань Черкаської області з'їдуться паломники із 25 країн світу.

Незважаючи на неспокійну ситуацію на сході країни, хасиди не бояться їхати на могилу свого духовного наставника цадика Нахмана. Лише за минулу добу в столичних аеропортах було оформлено 15 рейсів з більше ніж 2200 хасидами. На сьогодні в цих «повітряних воротах» країни очікується прибуття 25 рейсів з вірянами. Загалом цьогоріч очікується прибуття близько 25 тисяч паломників.

Переважна кількість паломників, які їдуть організованими групами,державний кордон України перетинають не лише в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни», а й аеропортах Одеси і Вінниці. Незначні організовані групи слідують через пункти пропуску для автомобільного і залізничного сполучення розташовані на ділянках Львівського, Мостиського і Чернівецького прикордонних загонів. В інших пунктах пропуску, зокрема Мукачівського, Чопського, Могилів-Подільського, Котовського та Ізмаїльського прикордонних загонів, очікуються неорганізовані групи й поодинокі особи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україну масово прибувають паломники-хасиди
23 вересень, 2014, 15:36