На Камінь-Каширщині – нашестя скажених лисиць

На Камінь-Каширщині – нашестя скажених лисиць
У Камінь-Каширському районі на Волині зафіксували декілька випадків, коли дикі тварини, які контактували з собаками, виявилися хворими на сказ.

Про це розповідає Волинь-нова за 10 травня.

Як розповів заступник головного державного ветеринарного інспектора району Григорій Дуда, перший випадок зафіксували у селі Качин, а саме в урочищі Хрести.

У якийсь момент біля свого обійстя один з мешканців Іван Шевчук помітив лисицю. Поведінка у неї була неадекватна. Тому господар спустив з прив'язі двох собак.

Вони напали на лиса. Дика тварина, стікаючи кров’ю, почала втікати до лісу.

Побили дику тварину і люди, які позбігалися з палицями. Згодом того лиса знайшли мертвим сусіди Івана Шевчука.

На виклик прибули ветспеціалісти, які доставили тварину у міжрайонну лабораторію, де відібрали мазок і відправили на експертизу у Волинську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини.

Згідно із висновком, лис був хворий на сказ.

Другий випадок стався біля села Житнівка Боровненської сільської ради. Там місцеві жителі виявили ще один труп лисиці.

Звір забрів сюди вночі і потрапив до обійстя Володимира Кадири. Господар також спустив на нього собак, і лис невдовзі здох.

Згодом виявилося, що він теж був скажений.

У райвідділ МНС надійшла інформація, що у Камені-Каширському біля льонозаводу бігає лис. На місце події виїхала оперативна група, яка застрелила звіра. Але цього разу експертиза не підтвердила сказу.

За словами Григорія Дуди, трупи лисиць спалили. Собак, які контактували зі скаженими тваринами, теж знищили. На місці спалення провели дезінфекцію.

Працівники ветмедицини, крім того, обстежили села Качин і Житнівка, зробили щеплення усім собакам, котам і навіть коровам, аби не допустити поширення захворювання на сказ.

Надзвичайна протиепізоотична комісія оголосила села Качин і Житнівка неблагополучними. У зв’язку з цим проводяться відповідні заходи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.